RETSEPT ⟩ Kiirelt valmivad proteiinipallid täidavad tühja kõhu lausa käigu pealt

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Valgurikkad suupisted. Pilt on illustreeriv.
Valgurikkad suupisted. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Mõnikord on lihtsalt nii kiire päev, et ei jõua maha istuda ja midagi korralikku süüa. Teinekord on aga kõht just täpselt nii tühi, et midagi sooviks, aga mitte tervet toidukorda. Sellistel hetkedel on hea suhu pista proteiinipall.

Täna jagame teiega proteiinist ehk maakeeli valkudest tulvil ampsukeste retsepti, mida on kiire valmistada - läheb kõigest pool tundi ning enamik sellest ajast peavad need külmikus seisma! Suhu pistmisel täidavad need aga korralikult kõhtu ning sina pead järgmise suurema toidukorrani ilusti vastu.

Lisaks on retsept ka väga hästi kohaldatav erinevate maitse- või toidueelistuste järgimiseks, kirjutab thekitchn. Nii võid vahetada šokolaaditükikesed näiteks kookoshelveste või mee datlisiirupi vastu. Vaata, mis sul sahvris juba olemas ning katseta!

Kiired külmikus valmivad valgurikkad ampsud

Vaja läheb:

  • 90 grammi tavalisi kaerahelbeid
  • 160 grammi kreemist toatemperatuuril maapähklivõid
  • 50 grammi jahvatatud linaseemneid
  • 45 grammi väikesi šokolaaditükke/tükeldatud šokolaadi
  • 2 supilusikatäit mett või vahtrasiirupit

Valmistamine:

  1. Aseta kõik koostisosad suurde kaussi ning sega omavahel korralikult läbi. Pane 15 minutiks külmkappi.
  2. Kasuta teelusikat või pisikest jäätisekulpi ning tee selle abil taignast paarisentimeetrise läbimõõduga pallikesed. Aseta need suurele taldrikule või lõikelauale. Kui kogu taigen pallideks jaotatud, siis pane pallid uuesti külmkappi tahenema, seekord umbes kümneks minutiks.
  3. Ongi valmis!

Säilitamine:

Valgurikkaid pallikesi tuleb säilitada õhukindlas anumas ning külmkapis - nõnda püsivad need kõlblikena kuni kaks nädalat. Pallid võib ka kuni kolmeks kuuks sügavkülmutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles