NAISTEJUTUD ⟩ Eesti naiste mahavaikitud probleem: nädalavahetusi ilma napsuta ei saa...

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Tallinn, 14.02.2018
Sõbranna.ee otseülekanne. Vasakult HEIDI RUUL, KRISTINA HERODES, DAGMAR LAMP. 
Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia
Tallinn, 14.02.2018 Sõbranna.ee otseülekanne. Vasakult HEIDI RUUL, KRISTINA HERODES, DAGMAR LAMP. Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Napsitavad naised on teema, millest eriti rääkida ei taheta. Kes siis tahaks tunnistada, et tal on - oh õudust! - probleem?! Ometi aga tasuks olla iseendaga aus: igaüks meist, kes alkoholi tarbib, on alkoholiga problemaatilises suhtes. Seda sel lihtsal põhjusel, et alkohol on väga võimas ja salakaval sõltuvust tekitav aine.

Kui sa ütled, et sul võib ehk alkoholiga olla suhe käest läinud, mõjub see su sõpradele ehmatavalt - võib see ju justkui varju heita nende endi käitumismustritele, sundida otsa vaatama käitumisele, mis kannab ühiskonnas suurt stigmat. Joodikud, alkohoolikud, issand! Need on ju inimesed, kes poe kõrval pikapäevarühmas istuvad ja Bocki kõrvale maailmaprobleeme lahkavad. Alkoholiprobleemi ei saa ju olla naisel, kes saab oma eluga hästi hakkama, kes funktsioneerib ülikõrgel tasemel, kellel on pealtnäha kõik korras.

Ei saa ju?

Loe ka: Mõtled alkoholist loobumisele? Ettevaatust, päevapealt lõpetamisel on omad ohud!

Tänases saates räägivad Dagmar, Kristina ja Heidi avameelselt oma vildakast suhtest alkoholiga ning sellest, miks ei tasuks sellise asja tunnistamist häbeneda. See ei näita mitte sinu iseloomunõrkust - probleem on siiski suhte teises osapooles, selles va alkoholis, sest ärgem unustagem, kui võimas, salakaval ja sõltuvust tekitav depressant alkohol tegelikult on. Ning mida kauem alkoholi tarbida, seda rohkem hakkad sa sellele toetuma, ise ilmselt mustrit märkamatagi.

Iga probleemi lahendamine algab aga teadvustamisest. Kuna naiste alkoholitarbimine erineb meeste omast mitmel viisil, ongi oluline, et naistest ja alkoholist räägiksid just naised. Ja seda mitte hukkamõistvalt, vaid mõistvalt.

Loe ka: JOODIK-NAISED. Piinlikud lood, mida isegi sõbrannad ei tea

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles