N, 8.12.2022

RETSEPT ⟩ Hõrk restoraniroog: pošeeritud lõhe sidruniriisiga

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Hõrk restoraniroog: pošeeritud lõhe sidruniriisiga
Facebook Messenger Twitter Whatsapp
Comments
RETSEPT Pošeeritud lõhe sidruniriisiga
RETSEPT Pošeeritud lõhe sidruniriisiga Foto: Shutterstock

Muuda oma toidulaud tänase retseptisoovitusega tõeliseks restoraniks.

Vaja läheb:

  • 1 kg lõhefileed
  • vesi
  • 1 spl terapipart
  • 1 spl soola
  • 3-4 vart rohelist sibulat
  • peotäis tilli
  • sidrun
  • 200 ml riisi
  • sidrunimahl
  • 0.5 tl kurkumi (valikuline)

Valmistamine:

Aseta vette sool, pipar, roheline sibul, till ning lase vesi keema. Keeda segu mõned minutid, keera temperatuur nulli ning aseta kala nahk allpool 7-10 minutiks leeme sisse. Kui kala pole üleni leemega kaetud, keera ta viie minuti möödudes leemes ümber ning hoia veel viis minutit. Keeda vahepeal riis mõnusalt pehmeks ning seejärel maitsesta soola ja sidrunimahlaga. Riivi riisi sisse umbes terve sidruni koor ning raputa soovi korral peale veidi kurkumit. Serveeri soojalt ning soovi korral lisa roale veidi sidrunilõike.

Head isu!

Märksõnad
Tagasi üles