TÄHTIS TEADA ⟩ 3 toitu, mis sinu immuunsust nõrgestavad

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Immuunkaitse kestus erineb erinevate haiguste puhul.
Immuunkaitse kestus erineb erinevate haiguste puhul. Foto: Shutterstock

Paljud meist teevad praegu oma tervise heaks kõik, mis võimalik, et mitte haigestuda. Tervislikkuse tagamine on muutunud väga tähtsaks ja see ilmneb kõigis otsustes, mille imuunsüsteemi tugevdamiseks vastu võtame. Siin on kolm toitu, mida vältida, kui tahad terve ja tugev olla.

Piisav uni, liikumine ja tervislik toitumine aitavad meie kehal haiguste vastu kaitsesüsteemi säilitada. On leitud, et näiteks mustikad, küüslauk ja päevalilleseemned aitavad immuunsust tugevdada, kuid on palju muid toiduaineid, mis süsteemi nõrgestavad.

Siia on toodud kolm toitu/jooki, mis kahjustavad immuunsust:

Maiustused

Kui sa oled suur magusasõber, kannatab tõenäoliselt kogu sinu immuunsüsteem. Teadlased on leidnud, et liigne suhkrutarbimine nõrgestab keha immuunsüsteemi, mõjutades oluliselt organismi võimet võidelda nohu ja gripiga.

Alkohol

Uuringud on näidanud, et mõõdukas alkoholi tarbimine tapab mõned antikeharakud, mis on vajalikud viirusega nakatunud rakkude hävitamiseks. Alkoholi tarbivad inimesed on vastuvõtlikumad näiteks kopsupõletikule, kuna vägijook kahjustab vere immuunrakkude aktiivsust. Liigne alkohol mürgitab kogu keha.

Kartulikrõpsud

Fakt, mida me kõik teame, on see, et rämpstoit on kahjulik, kuid paljud üritavad seda eirata. Rämpstoit mõjutab mitte ainult vööümbermõõtu, vaid ka immuunsüsteemi vastupanuvõimet, kirjutab Iol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles