Kohvieksperdid annavad nõu, kuidas valida endale espressomasinat

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Espressomasin.
Espressomasin. Foto: Marta Dzedyshko from Pexels

Väikesed ning igapäevased rõõmud võivad meile tihti kõige suuremat mõju avaldada. Mõne inimese jaoks on see ilus ilm, teise jaoks tore jalutuskäik, kolmas naudib aga tassikest kohvi.

Kohvi nime all tuleb siinkohal juttu espressojookidest. Jah, nii tavaline filterkannukohv kui ka espresso tulevad samadest ubadest, ent nende peamine vahe seisneb selles, kuidas neid jooke valmistatakse. Espresso tegemiseks on vaja peenemaks jahvatatud kohviuba ning kõrgemat rõhku, et sellest valmistatud vedelik tavalisest kohvist konsentreeritum oleks. Mõned inimesed eelistavad juua espressot otse, shotina, teised naudivad seda mõne kohvijoogi kontekstis, näiteks valmistatakse just espressoga lattesid või cappuccinosid.

Kui soovid neid jooke kodus valmistada, siis tavaline filterkohvimasin sind ei aita - vaja on espressomasinat. Ent need masinad võivad olla vägagi hinnalised. Seetõttu on väga vajalik teha korralik eeltöö, millele kindlasti aitavad kaasa soovitused inimeselt, kes nende masinate kohta väga palju teab. Täna jagab oma nõuandeid Zac Cadwalader, kes on juhtiv toimetaja kohvikultuuri väljaandes Sprudge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles