T, 24.05.2022

Maitseterohke kapsa-seenehautis

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Maitseterohke kapsa-seenehautis
Facebook Messenger Twitter Whatsapp
Comments
Maitseterohke kapsa-seenehautis
Maitseterohke kapsa-seenehautis Foto: Shutterstock

Aeg on tutvustada teile rooga, mis pulbitseb erinevatest suurepärastest maitsetest.

Vaja läheb:

  • 1 väiksemat kapsast
  • 500-600 g seeni
  • 1-2 sibulat
  • veidi õli
  • küüslauku (valikuline)
  • 5 dl vett või köögiviljapuljongit
  • 100 g tomatipastat
  • 2 loorberilehte
  • soola, pipart
  • vajadusel mett või vahtrasiirupit

Valmistamine:

Haki sibul ning lõika kapsas 2x2 cm suurusteks ruutudeks või peenikesteks ribadeks. Puhasta ning tükelda seened, vajadusel kupata. Kuumuta keskmise suurusega potis õli ning lisa tükeldatud kapsas. Maitsesta kergelt soola ja pipraga ning hauta kümmekond minutit keskmisel kuumusel. Kui kapsas on kergelt pruunistunud, lisa potti puljong ja vesi.

Samal ajal kuumuta pannil veidi õli, lisa sibul, seened ja maitsesta soolaga. Kuumuta segu aeg-ajalt segades, kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. Lisa seened, loorberilehed ja tomati pasta kapsale. Sega hoolega ning hauta veel umbes 40-60 minutit. Maitsesta vajadusel lisaks soola, pipra, mee või siirupiga. Serveeri soojalt.

Head isu!

Märksõnad
Tagasi üles