RETSEPT ⟩ Maitsev võlujook, mis tugevdab immuunsust ja väljutab jääkaineid

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Kasulik jook.
Kasulik jook. Foto: Shutterstock

Inimesed on toitumisharjumustes aina teadlikumaks muutumas. Pole saladus, et toit, mida sööme, mõjutab oluliselt meie tervist ja immuunsust. Jagame teiega ühte imelist jooki, millega võiks oma päeva alustada.

Tegemist on joogiga, mis parandab organismi vastupanuvõimet, on kasulik nahale ja üldisele tervisele.

Selle joogi valmistamiseks vajad õuna, peeti ja porgandit. Nende kolme kombinatsioon eemaldab organismi kogunenud jääkaineid ja muudab sind nooremaks, kirjutab Times of India.

Punapeet sisaldab C-vitamiini, folaati, kaaliumit, rauda ja mangaani. Peet sisaldab antioksüdante nagu lükopeen ja antotsüaniid, mis annavad sellele köögiviljale imelise sügavlilla värvuse. Peet aitab kontrollida ka halva kolesterooli taset kehas. Lisaks on punapeedil põletikuvastased omadused, mis aitavad kaitsta maksa.

Õun on üks kõige toitainerikkamaid puuvilju. Selles on A-, B1-, B2-, B6-vitamiinid, folaat, niatsiin, tsink, vask ja kaalium. Õun sisaldab flavonoide, mis aitab reguleerida sapi tootmist ja vabanemda maksas olevatest toksiinidest. See sisaldab ka C-vitamiini, mis aitab immuunsust ja närvisüsteemi üles ehitada.

Porgand sisaldab A-, B1-, B2-, B3-vitamiini, niatsiini, folaati ja pantoteenhapet, kaltsiumi, magneesiumi ja seleeni. Nii nagu punapeet, on ka porgand kiudainerikas. Porgand mõjub hästi silmadele ja tõstab immuunsust. A-vitamiin aitab kehast toksiine välja ajada ja vähendab maksas olevat sappi ja rasva.

Imejoogi retsept:

1 väike peet

1 väike õun

1 väike porgand

5-10 piparmündilehte

1 liiter vett

Pese ja koori peet, porgand ning õun. Tükelda need, aga jäta kuubikud suuremaks. Lisa kuubikutele 1 liiter vett ja jäta üheks ööks vedeliku sisse seisma. Joo 2 klaasi vett varahommikul ja tarbi ka ülejäänu päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles