TOETA OMASID ⟩ Eestit kokkade suurvõistlusel esindav Sillamäe poiss vajab rahalist abi

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Artur Kazaritski
Artur Kazaritski Foto: Bocuse d'Or Eesti

15. – 16. oktoobril toimub Saku Suurhallis Bocuse d’Or Europe Tallinn 2020, mis toob Tallinnasse meisterkokad 20 Euroopa riigist. Hetkel on võimalik toetada Eesti osalemist Euroopa finaalis, et tagada suurem võimalus pääseda ülemaailmsesse finaali.

Eestit esindab võistlusel Sillamäelt pärit Artur Kazaritski, kes töötab juba viimased neli aastat Kopenhagenis kolme Michelini tärniga pärjatud restoranis Geranium. Restorani, mis on arvatud maailma parima 50 restorani seas viiendale kohale, peakokk on Rasmus Kofoed, kes on olnud Bocuse d’Oril võidukas lausa kolmel korral ja kelle käe all Artur igapäevaselt kokkab.

Arturi sõnul läheb hoolimata koroonaviirusest tekitatud segadusest treenimine edukalt. «Tunnen end väga enesekindlalt! Veedan vaheldumisi aega nii Kopenhagenis kui Tallinnas, et võimalustest maksimum võtta ning end parimasse vormi saada,» ütles ta.

Selle saavutamiseks ei piisa aga ainult parim olemisest, vaid vaja on ka parimat tehnikat ning tingimusi. Selle tagamise jaoks vajataksegi heade toetajate abi. Osa kogutud summast läheb Arturi treeningute heaks, et talle harjutamiseks tagada piisavalt kvaliteetset toorainet. Ülejäänud toetuse eest valmistatakse võistluskandik, millel Artur oma võistlustööd kohtunikele esitleb.

«Ma töötan kõrvuti tõeliste meistritega, kes aitavad mul luua midagi unikaalset. Sinu toetusega on meil võimalus üheskoos eesmärk saavutada ja viia Eesti maailma gastronoomia kaardile!» lisab Artur.

Projekti saab toetada siin: https://www.hooandja.ee/projekt/eesti-toiduolumpial

Bocuse d'Or on maailma kõige prestiižikam kokakunstivõistlus, mida nimetatakse sageli ka kulinaariaolümpiaks. Selle kutsus 1987. aastal ellu maailmakuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist, otsustas Paul Bocuse korraldada meelalahutusliku vaatemängu, mille fookuses oleks kokakunst ja tippkokkade meisterlikkus.

Bocuse d'Ori finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse’i kodulinna Lyoni 24 parimat kokka üle maailma, kes valmistavad pealtvaatajate silme all oma võistlustööd. Eestil on unikaalne võimalus võõrustada Euroopa finaali 15. – 16. oktoobril Tallinnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles