RETSEPT ⟩ Koduselt mahe ja siidine majonees

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Koduselt mahe ja siidine majonees.
Koduselt mahe ja siidine majonees. Foto: Shutterstock

Täna õpetame sulle tegema ühte eriti mahedat ja kreemist majoneesi.

Vaja läheb:

  • 1 tl kanget Dijoni sinepit
  • 1-2 keskmises suuruses muna
  • soola ja pipart
  • 2,5 dl rapsiõli
  • 1 spl sidrunimahla

Valmistamine:

Selleks, et saaksid mugavalt ja võimalikult puhtalt majoneesi valmistada, vajad ühte kõrgemat anumat, näiteks saumikseri kannu. Aseta kannu põhja toores muna, seejärel sinep ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga ning kalla peale õli. Pane saumikser kannu nii, et selle otsik kataks munakollase. Lülita mikser sisse ning hoia paigal seni, kuni näed, et kannu põhja hakkab tekkima hele paks kaste. Tõsta aeglaselt saumikserit ülespoole, nii et kogu õli seguneks kenasti ülejäänud koostisosadega ühtlaseks paksemaks majoneesiks. Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga.

PS! Valmista korraga vaid nii palju kui koheselt ära tarbida suudad, sest kaua antud majonees külmkapis värskena ei püsi.

    Kommentaarid
    Copy
    Tagasi üles