Populaarne kohvik Komeet tegi menüüs mahepöörde ning avas taas oma uksed

Naine
Copy
Kohvik Komeedi üks omanikest Peeter Rebane.
Kohvik Komeedi üks omanikest Peeter Rebane. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Vendade Peeter ja Priit Rebase asutatud kohvik Komeet avaldas, et teeb tänasest täieliku mahepöörde ning saab riigi suurimaks mahekohvikuks – vahetati välja paljud suured tarnijad Eesti mahetootjate vastu ning katuseterrassile rajati uus ürdiaed.

Peeter Rebase sõnul arutasid nad koos vend Priiduga, et kui nad ise söövad väga teadlikult ja ainult mahedat ning tervislikku kraami, siis tuleb samasugune muudatus teha ka Komeedi menüüs.

 «Meie enda arusaam maailmast on kümne aastaga oluliselt muutunud ning samuti on arenenud ka meie klientide maitse ja väärtused. Pole vastuvõetav, et loomad elavad suurfarmides kohutavates tingimustes ning neile antakse antibiootikume ja tihtipeale geneetiliselt muundatud sööta. Põllukultuure pritsitakse taimekaitsemürkidega, mille sisaldus toidus ületab vahel ka Euroopa Liidu seadustes lubatud norme. On oluline, et toit oleks puhas taimekaitsevahenditest ja muudest keskkonnamürkidest, loomad ei kannataks, elaksid vabalt ning tänu sellele ka meie enda toit oleks puhas ning tervislik. Seetõttu pakume edasipidi ainu kohalikust mahedast lihast, piimast ja munadest valmistatud toitu,» rääkis ta.

«Vahetasime välja mitmed tarnijad ning kolmekordistasime nende arvu võrreldes senisega. Praegu on meie peamised partnerid 12 Eesti väiketootjat ja talu ning me tõesti teame, kust meie tooraine tuleb – suhtleme otse kõigi kodumaiste tarnijatega ning kontrollime, kuidas meie tooraine on kasvatatud. Hooajalist talukaupa otsime alati juurde. Näiteks on puudu mahekanade kasvataja, kes suudaks meile piisava mahu tagada. Võib tõesti öelda, et rebased otsivad kana,» naeris Peeter Rebane.

«Paar asja menüüs pole kohalikku päritolu nagu näiteks krevetid, aga sel puhul veendume kindlasti, et tegemist on jätkusuutlikult või metsikult kasvanud toormega.»

Kohvik Komeet tegi menüüs mahepöörde ning avas külastajatele taas uksed.
Kohvik Komeet tegi menüüs mahepöörde ning avas külastajatele taas uksed. Foto: Ardo Kaljuvee

Komeedi katuseterrassile rajas Kohviku juht Marelle Lehter isiklikult ürdiaia, kust pärinevad paljud köögis kasutatavad maitsetaimed ning külalised saavad soovi korral ka ise oma kokteili sisse piparmünti või liha peale tüümiani noppida. Naise isiklikust koduaiast pärinevad ka paljud teised koostisosad, näiteks rabarber.

Samuti on uuenduskuuri läbi teinud ka kohviku menüü, mis lähtub tervisliku toitumise põhimõtetest: «Menüüs on rohkem tervislikke ning ka veganivalikuid. Näiteks kasutame toidu valmistamisel ainult kõige kasulikumaid rasvu ja õlisid: mahe neitsioliiviõli, kohapeal valmistatud gheed ja kookosrasva. Menüüsse jäid alles toidud, mille pärast inimesed siin üle kümne aasta on käinud, aga nüüd koosnevad need uutest ja parematest kodumaistest komponentidest.» Samuti lisas ta, et Komeedist saab nüüdsest ka valiku tervislikke smuutisid.

Samuti kinnitas ta, et lisaks eetiliselt ja puhtalt kasvatatud toidule kasutavad nad ka nüüdsest ainult täielikult biolagunevaid pakendeid.

Kohvik Komeet asub Solarise keskuse neljandal korrusel ja katuseterrassil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles