RETSEPT ⟩ Mahedalt maitsev krõbekana magushapus kastmes

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Tänaseks retseptiks on krõbekana magushapus kastmes.

Vaja läheb:

  • 500-600 g kanafileed
  • 2 munavalget
  • 4 spl sojakastet
  • 2 küüslauguküünt
  • õli

Magushapu kaste:

  • 2 spl seesamiõli
  • 2 spl päevalilleõli
  • 1 suuremat sibulat
  • 3 paprikat (soovitavalt erivärvilist)
  • 1 tl peenelt hakitud ingverijuurt (valikuline)
  • 5 talisibulat
  • 10 spl ketšupit
  • 3-4 spl riisiäädikat (valikuline)
  • 4 spl suhkrut
  • 5 spl heledat sojakastet
  • 5 dl kanapuljongit
  • 1 tl soola
  • 2 spl maisitärklist

Paneerimiseks:

  • 100-150 g kartulitärklist

Valmistamine:

Lõika kanafileed 1-2 cm tükkideks. Klopi munavalged lahti ning lisa sellele purustatud küüslauk ja sojakaste. Sega korralikult. Kalla segu kanatükkidele ning lase kanal vähemalt tund aega maitsestuda. Valmista samal ajal kaste. Koori ja lõika sibul 1 cm suurusteks tükkideks. Lõika paprikad ja talisibulad õhukesteks ribadeks ning kuumuta suurel pannil õliga õrnalt läbi. Tõsta kanatükid marinaadist välja ja veereta hoolikalt kartulijahus ning raputa vajadusel üleliigne jahu maha.

Kastme valmistamiseks kuumuta pannil seeami- ja päevalilleõli. Lisa sibulad ning prae mõned minutid, kuni sibulad on pehmenenud. Lisa ingver, talisibulad ja paprika ning prae veel umbes 2 minutit. Sega juurde ketšup, äädikas, sojakaste, suhkur ja maisitärklis ning kalla pannile kanapuljong. Maitsesta soolaga ja lase vaikselt podisedes pakseneda. Prae kanatükke kuumas õlis umbes 10 minutit, kuni need on pruunistunud ja muutunud krõbedaks. Vahetult enne serveerimist lisa kanatükid magushapu kastme sisse. Serveeri koos pehme riisiga.

Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles