RETSEPT ⟩ 5 suurepärast rabarberihoidist

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Rabarberi hoidis
Rabarberi hoidis Foto: Shutterstock

Rabarberi hooaeg on täies hoos ning on viimane aeg teile tutvustada imelisi hoidiseid, mida sellest suurepärasest komponendist valmistada saab.

Rabarberi-maasikamoos vaniljega

Vaja läheb:

  • 1 dl vett
  • 750 g rabarbereid
  • 500 g moosisuhkrut
  • 1 vanillikauna (valikuline)
  • 500 g maasikaid

Koori ja tükelda rabarberid väikesteks tükkideks. Aseta need koos veega 5 minutiks keema. Tükelda maasikad ning lisa need koos moosisuhkruga rabarberitele. Samuti lisa pikuti pooleks lõigatud vanillikaun. Kuumuta moos potis keemiseni ning eemalda vahepeal peale tekkinud vaht. Keeda moosi tasasel tulel 10-15 minutit ning seejärel lase sel veidi jahtuda. Eemalda moosist vanillikaun ning kalla moos eelkuumutatud purkidesse. Keera kaas peale ning jäta purgid ööks kuiva kohta rätiku alla seisma.

Rabarberi-ingverimoos

Vaja läheb:

  • veidi vett
  • 500 g suhkrut
  • 2-3 tl riivitud värsekt ingverijuurt
  • 1 kg rabarbereid

Valmistamine:

Pese, koori ja lõika rabarberid 1 cm pikkusteks tükkideks. Aseta rabarberitükid suurde potti ning lisa juurde suhkur. Sega. Kalla juurde väike tilk vett, kuumuta moosi 10 minutit tasasel tulel aeg-ajalt segades. Eemalda keemisel tekkinud vaht. Lisa riivitud ingver ning kuumuta veel nii kaua, kuni rabarber on muutunud pehmemaks ning moos paksenenud ja muutunud «läbipaistvaks». Kalla moos eelkuumutatud klaaspurki, kaaneta ja hoia üleöö kuivas kohas rätiku all.

Rabarberi-banaanimoos

Vaja läheb:

  • 2 banaani
  • 500 g tükeldatud rabarbereid
  • 1 vanillikauna
  • 3 dl moosisuhkrut

Valmistamine:

Aseta kõik koostisained potti ja sega läbi. Keeda 5-10 minutit aeg-ajalt segades. Kui moos on saavutanud sulle meelepärase tekstuuri, vala see eelkuumutatud purkidesse, kaaneta ning jäta üheks ööks kuiva kohta rätiku alla seisma.

Rabarberi tšatni

Vaja läheb:

  • 150 g kollaseid või rohelisi rosinaid
  • 500 g tükeldatud rabarbereid
  • 150 ml valge veini äädikat
  • 250 g rafineerimata roosuhkrut
  • 6 g sinepipulbrit
  • 30 ml värsket riivitud ingverit
  • 3 g soola
  • 1 g cayenne'i pipart

Sega kõik koostisained paksupõhjalises keedunõus kokku. Kata nõu kaanega ja lase tšatnil 10 minutit madalal kuumusel podiseda. Sega kõik kenasti läbi ja kuumuta veel 5 minutit pidevalt segades, kuni tšatni saavutab sulle sobiva tekstuuri.

Vanaema rabarberiketšup

Vaja läheb:

  • 2 tl soola
  • 1 l tükeldatud rabarbereid
  • 1 dl suhkrut
  • 3 sibulat
  • 2 dl pruuni suhkrut
  • 1,5 dl valge veini äädikat
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 400 g purustatud tomateid
  • 2 tl soola

Valmistamine:

Aseta kõik koostisosad ühte suurde potti. Keeda ketšupit 1-1,5 tundi aeg-ajalt segades. Kui segu on saavutanud sulle sobiva tekstuuri, vala see eelkuumutatud purki, kaaneta ning jäta üheks ööpäevaks rätiku alla seisma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles