TEADLASED ON RÄÄKINUD ⟩ Just nii mõtlevad inimesed naudivad seksi enim

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Teatud mõtteviis paneb inimesed seksi veelgi enam nautima.
Teatud mõtteviis paneb inimesed seksi veelgi enam nautima. Foto: henri meilhac on Unsplash

Inimesed leiavad absoluutselt igas tegevuses võimaluse sellest mingil viisil võistlusmoment välja võluda, ilmselt seetõttu, et enamik meist on ebakindlad jobud, kirjutab The Frisky. Sama on lugu ka seksuaaleluga.

Colorado Ülikooli teadlased, kes on niivõrd õnnelikud, et neile makstakse selliste uurimuste läbi viimise eest palka, jõudsid järeldusele, et seksimine tekitab inimestes suurepärase tunde. See on ääretult loogiline. Ent proffessor Tim Wadsworth, kes oli uurimisrühma juht ning kirjutas sellest teadustöö pealkirjaga «Seks ja õnnetunde otsimine: Kuidas teiste inimeste seksuaalelud meie heaolu mõjutavad», nentis oma töös järgmist: «Inimese heaolu kasvab märkimisväärselt, kui ta tihemini seksiga tegeleb.» Kõige huvitavam leid on järgmine - kui inimene tajub, olgu läbi sõprade, meedia või millegi muu, et tema seksib sagedamini kui teised teda ümbritsevad inimesed, siis on ta oma seksuaaleluga veelgi enam rahul.

«On palju tõendusmaterjali väitele, et inimesed saavad tüüpilise seksuaalkäitumise kohta informatsiooni peamiselt oma kaaskondlastelt ja sõpradelt,» ütles Wadsworth. Ning kui inimene usub, et ta seksib keskmiselt harvemini kui teda ümbritsevad inimesed, siis langeb tema õnnetunne kesmiselt 14%. Wadsworthi hinnangul «on inimesed ainult nii rikkad, kui teised on vaesed, ning on vaid niivõrd seksuaalselt aktiivsed, kui teised on ebaaktiivsed». Mida sellest järeldada? Inimesed on lollilt võistlushimulised ning kahjuks ehitavad oma õnnetunde üles sellele, mida teised inimesed teevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles