Toiduained, mida ei tohiks koos kohviga tarbida

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Paljude inimeste lemmikjoogiks on kohv ning nad ei suudaks oma hommikuid selleta ettegi kujutada. Kuid vähesed teavad, et parem on teatud toiduaineid kohvi kõrvale mitte võtta.

Limon kirjutab, et rasvaseid toite ei tohiks kohviga koos süüa, kuna see põhjustab järsu veresuhkrutaseme tõusu. Kui sul on olnud rammus lõuna- või õhtusöök ja sa loputad selle alla kohviga, tõuseb suhkrutase su kehas kaks korda.

Samuti pole soovitatav kohvi piimatoodetega kombineerida, kuna neis on palju kaltsiumi. Kofeiinil on aga omadus kaltsiumit imada ja seda kahjuks mitte positiivsel viisil. Kui jood kohvi piima või koorega, siis uhutakse kehast välja palju kaltsiumi.

Vältida tuleks ka jooke-toite, mis sisaldavad tsinki, kuna kohv takistab selle imendumist. Tsingirikkad on näiteks mereannid, liha, pähklid, seened.

Kofeiin takistab ka köögiviljades sisalduva raua imendumist. Seda konkreetset rauda leidub köögi- ja puuviljades ja teatud teraviljades. Eriti tähelepanelikud peaksid sel puhul olema taimetoitlased, kes oma toitu kohvi kõrvale naudivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles