Gruusiapärane hatšapuri

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Gruusiapärane hatšapuri. Pilt on illustratiivne.
Gruusiapärane hatšapuri. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Hatšapuri ehk juustuküpsetise retsept jõudis meieni Kodustiili portaalist.

Vaja läheb:

Tainas:

  • 250 g hapukoort
  • 150 g sulatatud ja jahtunud võid
  • 1 kergelt lahtiklopitud muna
  • 6 dl nisujahu
  • näputäis soola
  • 0,5 tl söögisoodat

Täidis:

  • 250 g jämedalt riivitud Suluguni juustu
  • 1 muna
  • 1 spl hapukoort
  • 2 hakitud küüslauguküünt

Määrimiseks:

  • muna

Sega hapukoor sulatatud võiga. Klopi juurde muna, lisa soola ja soodaga segatud jahu. Sõtku tainas läbi nii, et see jääks üsna pehme. Kui soovid ühte suurt hatšapurit, siis jaota tainas kaheks võrdse suurusega ümaraks osaks. Kui aga soovid väikeseid hatšpurisid, siis rulli tainas jahusel laual umbes 5 mm paksuseks, lõika joogiklaasi või küpsisevormiga umbes 7 cm ketasteks.

Riivi juust jämeda riiviga ja sega see klopitud muna ning küüslauguga segatud hapukoorega. Aseta täidis ühe tainaketta peale ja kata teise tainakettaga. Määri servad munaga kokku, suru tainaservad kõvasti kinni ja torka kahvliga pealmisele osale mõni riburada auke. Määri pealt munaga ja küpseta hatšapuri 200-kraadises ahjuks, kuni see on muutunud kuldseks. Serveeri soojalt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles