RETSEPT ⟩ Mahlased täidetud paprikad hakklihaga

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Pühapäevaseks retseptiks pakume sulle mahlaste hakklihaga täidetud paprikate retsepti.

Vaja läheb:

  • 6 paprikat
  • 1 suuremat sibulat
  • 400 g hakkliha
  • 2 purustatud küüslauguküünt
  • 3 spl tomatipastat
  • soola ja pipart
  • 200 g hapukoort
  • 3-4 spl värsket hakitud tilli või peterselli (valikuline)
  • riivjuustu (valikuline)

Lõika paprikatel «kaas» pealt ära. Kui kasutad piklikke paprikaid, lõika külje pealt väike viil. Eemalda seemned ning tükelda ära lõigatud paprika osad ja sibulad. Prae tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni sibul on muutunud pehmeks.

Tõsta kuumust, sega juurde hakkliha ja küüslauk. Pruunista hakkliha pidevalt segade, maitsesta soola ja pipraga ning lisa tomatipasta. Kuumuta läbi, lisa hapukoor ning kuumuta uuesti. Lisa hakitud tilli või peterselli.

Täida paprikad hakklihaseguga ning tõsta sobiva suurusega ahjuvormi sisse. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 kuni 40 minutit. Mõned minutid enne ahjust võtmist puista peale riivjuust. Serveeri näiteks koos riisi ja/või värske salatiga.

Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles