RETSEPT ⟩ Mahedalt küüslaugune seenesupp

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Uskumatu, aga tõsi! Tänane retsept on väga meeldinud ka neile, kes tavaliselt suppi ei armasta. Küüslaugune seenesupp paneb naeratama ka kõige tõsisemad inimesed. Nendest kogustest valmib supp kuuele.

  • 2 l linnuliha puljongit kümnest vutist või paarist-kolmest kanakoivast
  • 2 keskmist mugulsibulat
  • 250 g šampinjone
  • 400 g brokkoliõisikuid
  • 5 kartulit
  • 3-4 küüslauguküünt
  • 200 g toorjuustu
  • näputäis riivitud juustu
  • tilli, soola

Keeda linnulihapuljongi valmistamiseks liha õrnalt soolaga maitsestatud vees läbi. Arvesta nii, et sellest kogusest jääb umbes 0,5-1 liitrit puljongit üle.

Puhasta ja tükelda linnuliha ning pane see puljongisse ootele, pressi juurde küüslauk. Koori kartulid, keeda need väga pehmeks ning püreesta. Pese brokkoliõisikud korralikult puhtaks, keeda kergelt soolases vees pehmeks ning püreesta. Lisa need kartulitele ja sega korralikult. Prae hakitud sibulad pannil klaasjaks, lisa sellele tükeldatud seened ning prae ja sega segu korralikult läbi. Kui kartulid, brokkoli, sibulad-seened on valmis saanud, aseta puljong taas tulele. Sega kõik komponendid puljongisse kokku ning lisa peene sõela abil toorjuust. Raputa peale peenelt riivitud kõvajuustu, maitsesta soolaga, lisa maitserohelist ning lase supil umbes 10 minutit seista.

Soovi korral serveeri sepiku või saiakuubikutega.

Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles