RETSEPTID ⟩ 4 hõrku suupistet, mida lihavõtete ajal lauale panna

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Pühad on ukse ees ning tõenäoliselt oled sinagi mõelnud, mida selleks puhuks laua peale panna. Toome sinuni mõned suupistete retseptid, mis aitaksid sul valikut lihtsamalt teha.

Kilupirukad fetajuustuga

Vaja läheb:

  • 500 g pärmi-lehttainast
  • 4 keedetud muna
  • 130 g vürtsikilufileesid
  • 12 kirsstomatit
  • 100 g fetajuustu
  • 1 muna
  • peotäis hakitud värsket murulauku

Rulli tainas 5 mm paksuseks ning lõika umbes 8x8 cm ruutudeks. Suru ruudud võitatud muffivormidesse, aseta peale kilufileed. Täidise valmistamiseks haki keedumunad keskmisteks tükkideks ning puista taignale. Lõika kirsstomatid neljaks ning laota koos fetajuustuga samuti pirukale. Pintselda pirukaid pealt munaga ning küpseta neid 225-kraadises ahjus 12-15 minutit.

Serveerides puista peale hakitud murulauku ning söö soojalt.

Krõbedad juustupallid

  • 200 g riivjuustu
  • 1 muna
  • 1 spl nisujahu
  • riivsaia
  • õli
  • hakitud küüslauku või veidi paprikapulbrit (valikuline)
  • maitsestamiseks soola ja pipart

Riivi juust võimalikult peeneks. Sega lahtiklopitud muna ja jahu riivitud juustu hulka. Sega korralikult läbi, vajadusel maitsesta soolaga ja soovi korral lisa erinevaid vürtse. Vormi juustusegust väikesed pallid ning veereta neid riivsaias. Küpseta rohkes kuumas õlis kuldseks ning krõbedaks.

Serveeri kuumalt koos hapukoore või dipikastmega.

Foto: Shutterstock

Tuunikalaomletikesed

Vaja läheb:

  • 1 tuunikalakonserv (tükid vees)
  • 3 spl tomatipastat
  • 150 g 30% hapukoort
  • 3 suurt muna
  • 200 g riivitud juustu
  • 2-4 spl hakitud peterselli
  • 1 hakitud sibul
  • soola ja pipart

Nõruta tuunikalakonserv korralikult läbi ning suru kausi põhjas kahvliga katki. Lisa kõik ülejäänud koostisosad ning sega ühtlaseks massiks. Jaota segu hoolikalt võitatud muffinivormidesse ning küpseta ahjus 165-kraadi juures 25-30 minutit kuni omletid on muutunud pealt kuldseks.

Serveeri koos rohelise salatiga.

Õhukesed pannkoogirullid kamakreemi ja vaarikatega

Vaja läheb:

Pannkookide valmistamiseks:

  • 2 muna
  • 4 tl kookospalmi suhkrut
  • 250 ml keefiri või hapendatud piima
  • 250 ml vett
  • 2,5-3 dl täistera nisujahu
  • 1 tl soodat

Kamakreemi valmistamiseks:

  • 140 g toorjuustu
  • 14 g kamajahu
  • 10 g roosuhkru siirupit või rafineerimata roosuhkrut
  • vaarikaid

Vahusta kergelt munad ning lisa juurde kõik ülejäänud pannkoogi valmistamiseks vajalikud komponendid. Sega pannkoogitaigen ühtlaseks ning vajadusel lisa vedeldamiseks vähehaaval vett. Taigen peab tekstuurilt olema nagu paksem keefir. Vala kiht taigent pannile ning hõõru see panni laiuselt laiali. Küpseta keskmisel kuumusel.

Kamakreemi valmistamiseks sega kamajahu ja roosuhkrusiirup toorjuustuga. Soovi korral võid vaarikaid lisada ka kreemi sisse. Määri õrn kiht kreemi jahtunud pannkookidele ning pudista peale vaarikaid. Keera rulli, lõika umbes 1 cm laiusteks sektoriteks ning serveerides kasuta kokteilitikke või aseta nad serveerimisalusele.

Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles