RETSEPT ⟩ Karantiiniaja maagiline kook: ei mingit muna ega piima, vaja läheb vaid 6 koostisosa

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Kui poodi pääseb harva, riiulid on tühjavõitu ning kodus kapiski ei leidu toiduaineid just külluses, kuid magusaisu on suur, tuleb appi «maagiline kook», mis valmib ilma piima, muna või võita.

Retsepti autor on Andrea Soranidis, kes veab lehekülge The Petite Cook. Andrea on isegi hetkel kahenädalases isolatsioonis ning otsustas jagada lihtsat retsepti, mis on piima- ja munavaba ning mida ta ise kutsub veekoogiks.

Veekook

Vaja läheb:

  • Jahu (sobib tavaline jahu, kui sa kasutad sellist, milles on juba kergitusained, siis ära küpsetuspulbrit enam lisa)
  • Suhkur (võid kasutada nii valget, demerara, pruuni, kookose jne suhkrut)
  • Õli (võib olla nii oliiviõli kui ka taimeõli)
  • Vesi (selle võib asendada ka värske apelsinimahla, piima või taimepiimaga)
  • Küpsetuspulber (kui sa kasutad tavalist jahu, siis lisa ka seda 2 teelusikat ehk umbes 14 grammi)
  • Maitseks vaniljeekstrakti või kakaopulbrit – kui kumbagi pole, võid kasutada apelsinikoort või sidrunit. Kakaopulbri lisamine on valikuline, võid selle välja jätta.

Valmistamine:

Sega kokku õli, vesi ja vaniljeekstrakt väikeses kausis. Aseta kõrvale. Suures kausis sega jahu (eelnevalt sõelu see läbi) ja küpsetuspulber, lisa suhkur ja kakao. Aeglaselt vala märjad koostisosad kuivade hulka, seejärel kasuta mikserit, kuniks segu on ühtlane ja kreemjas.

Vala tainas vormi ning küpseta ahjus umbes 40 minutit. Kontrollimaks, kas kook on valmis, kasuta hambaorki – kui see tuleb koogist puhtana välja, on maius valmis. Serveerimiseks raputa peale tuhksuhkrut.

Võid koogi ka pikkupidi pooleks lõigata ning katta pooled kreemiga, samuti saad selle koogi põhjale leiutada palju uusi kooke, milleks aga isu on.

Vaata Andrea kodulehelt küpsetamise täpsemat õpetust!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles