TAIMNE HOMMIKUSÖÖK Maitsev ja lihtsasti valmistatav kikerherneomlett

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Üks hea võimalus oma hommikusse veidi värskust tuua on valmistada endale päeva esimeseks eineks midagi uut ja eriti maitsvat. Taimne teisipäev tuleb appi ning tutvustab sulle täiesti uut moodi omletti, mis on väga maitsev ning mida on lihtne valmistada.

Etteruttavalt võime öelda, et selle omleti valmistamiseks ei kulu ühtegi muna. Muna on asendatud kikerhernejahuga, mis on samuti väga valgurikas komponent. Seetõttu on tänase omleti puhul tegemist ülimalt maitsva, aga ka väga tervisliku roaga!

Kui kikerherneomleti valmistamine selgeks saab, on oht, et enamik nädalavahetuste hommikud mööduvad hoopiski selle, mitte enam pannkookide saatel. Tegelikult on kikerherneomlett väga vaheldusrikas ja mõnus hommikusöök ka argipäevadel. Vaheldusrikkaks muudab selle veel asjaolu, et tema maitset on väga kerge muuta või täiustada - lisamiseks sobivad näiteks nii seeneviilud kui ka brokoli jms. Nagu vanasõna ütleb: «Ühel omletil mitu nägu..»

Kikerherneomletil jagub fänne üle terve maailma, sest selle krõbe tekstuur ja mõnus maitse ei jäta kedagi külmaks. Allolevatest kogustest on võimalik valmistada üks ülepanni-omlett või kaks väiksemat omletti.

Mida peaksid kikerherneomleti valmistamisel silmas pidama:

  • omleti valmistamine eeldab väga hea panni olemasolu
  • tainas ei tohi olla vedel - peab sarnanema paksemale pannkoogitaignale
  • kikerhernejahu müüakse ökopoodides - näiteks Biomarketis ja Piprapoes
  • kikerhernejahu asemel saab kasutada ka hernejahu, mis on tunduvalt soodsam ja lihtsamalt kättesaadav
  • maitsepärmihelbed on suurepärane toode, mida saab lisada soolastesse toitudesse või raputada toidu peale
  • maitsepärm annab toidule mõnusa pähklise-juustuse maitse. Seda on võimalik osta suurematest toidupoodidest, näiteks Prismadest, Kaubamajast, Solarisest jms
  • lisaks retseptis mainitud maitseainetele võid lisada ka oma lemmikvürtse

VAJALIKUD KOMPONENDID

Selleks, et maitsvat kikerherneomletti valmistada, vajad sa järgmiseid komponente:

1 tk keskmises suuruses sibul

1/2 tk paprikat

1-4 tk Päikesekuivatatud tomatit

3 spl Kikerhernejahu

15 spl vett

Maitseks:

Sool, pipar, basiilik

VALMISTAMINE

Pane pann tulele. Haki sibul, paprika ja päikesekuivatatud tomatid väikesteks tükkideks ning prae pannil pehmeks. Samal ajal tee valmis omletitaigen, mille valmistamiseks sega kokku jahu, maitseained ja maitsepärmi helbed. Lisa taignasse pannil praetud sibul, paprika ja päikesekuivatatud tomatid ning sega tainas läbi. Soovi korral võid lisada ka tükeldatud peterselli või rohelist sibulat. Jälgi, et tainas jääks tihkem ja paksem.

Vala tainas pannile ning aja lusikaga laiali nii, et kogu panni põhi saaks kaetud. Prae omletti mõlemalt poolt 5-6 minutit. Ülepanni-omleti valmistamise korral võid kergemaks ümberkeeramiseks pannilabidaga omleti keskelt pooleks teha.

Head isu!

Selleks, et ka teised sinu kaunist kunstiteost näeksid, postita oma omletist pilt sotsiaalmeediasse lisades sellele juurde #taimneteisipäev.

Rohkem maitsvaid taimseid retsepte leiad Taimne Teisipäev koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles