3 võimalust, kuidas riknenud ananassi ära tunda

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Mõne toiduaine puhul tekib üsna tihti küsimus: kuidas teha välisel vaatlemisel kindlaks, et vili ei ole riknenud? Food52 annab mõned näpunäited, kuidas riknenud ananassi ära tunda.

Lehed

Nagu maasikate puhul, on ka ananassi riknemist võimalik tuvastada lehtede järgi. Värske ananassi lehed on rohelised ning veidi jäigad. Ananassi värskuses võib kahtlema hakata siis kui lehed on muutnud pruunikaks või kollaseks. See peegeldab suurel määral ka ananassi vilja küpsust. Kui visuaalsel vaatlusel jääd vilja kõlblikuses kahtlema, siis soovitavalt vali pigem värskema välimusega vili või kodus olles lõika kontrollimiseks vili pooleks.

«Suured silmad»

Visuaalsel vaatlemisel jääb silma, et ananass on moodustatud silma meenutavatest viljaosadest. Värske ananassi puhul on need üpriski ühesuguste suurustega. Mida küpsemaks saab ananass, seda suuemaks «silmad» lähevad. Seega, kui näed, et ananass sarnaneb alloleval pildil oleva ananassiga, siis suure tõenäosusega on see juba riknenud.

Värvivarjundid

Ananassi värvuse jälgimine on kõige lihtsam viis riknenud ananassi tuvastamiseks. Värske ananass on üldiselt roheka põhja ja kollakate varjunditega. Küpsema või riknenud ananassi puhul muutub roheline põhi tumepruuniks.

 

Riknenud ananass

Shutterstock

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles