Heidi Vihma toidupoes käivad retseptid, koostisained ja hüva nõu käsikäes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidi Vihma.
Heidi Vihma. Foto: Awentus Heikman

Eelmise aasta 17. oktoobrist tegutseb Nõmmel Mai tänava alguses armas kodune talu- ja mahekaubapood H. Vihma Toidukaup, kust saab lisaks kvaliteetsetele toiduainetele ka vajalikke retsepte ja hüva nõu.
 

Teatepulga on kaupluse eelmise perenaise Tuuli Rüütmanni käest üle võtnud uus perenaine, üle viieteistkümne aasta Nõmmel elanud ja enam kui kümme aastat toiduajakirjanikuna leiba teeninud Heidi Vihma, kirjutab Tiina Lättemäe ajalehes Nõmme Sõnumid.

«Mulle on see pood alati meeldinud, nii et kardinaalseteks muudatusteks polnud sügisel põhjust. Endiselt müüakse poes talukaupa, mahetooteid ja hõrgutisi. Püüan säilitada võimalikult soodsat hinda ning võtan müüki nende Eesti tootjate kaupa, kes on oma viljad puhtas looduses kasvatanud ja kelle kodutalutoodangu kvaliteeti võime usaldada.

Sortimendi poolelt on arenguruumi veel tublisti, ent loodame jõuda kindla ja hea valikuni, mis arvestab nii kohalike elanike baasvajadustega kui ka erivajadustega inimeste toidulauaga. Peaasi, et ostjal oleks hästi teada kauba päritolu. Eesmärk on välja noppida saadaolevast parim ning prioriteediks puhas ja värske kodumaine toiduvalik,» kinnitas perenaine.

Poe juures on Heidi Vihmat inspireerinud lugematud Lõuna-Euroopa hubased, sõbralikud, lopsakad ja külluslikud väikepoed. Nõmme kaupluse ülevõtmiselgi sai määravaks igatsus ilusa kohaliku poe järele.

Emotsioon ja rahulik õhkkond ongi see, mille pärast väikepoodi supermarketile eelistada. Napima kaubavaliku kompenseerib kindlasti tunduvalt väiksem ajakulu ning meeldiv isiklik suhtlemine, mis esimese kiire ja päevapinged maha võtab.

Tähelepanu väärib kaupluse retseptinurgake, kust ammutada toiduvalmistamiseks värskeid ideid ning kohe koos retseptilehega ka vajalikud komponendid kaasa haarata. Seda enam, et poe perenaise Heidi Vihma nõuandeid tasub hoolega tähele panna, sest nii mitmegi kokaraamatu koostaja või autorina on ta kokakunstis kogenud ja täis tahtmist oma teadmistega inimestele abiks olla.

Selles poes tasub alati müüja käest juhatust küsida, kui mõni toiduaine tundmatuks jääb: kui just sellele koostisainele kohast retseptilehte kohe käepärast pole, saadetakse see hiljem soovi korral e-postkasti.

«Vahel on mul tekkinud tahtmine poes kõik kohad retseptitaskuid täis riputada. Häid kokaraamatuid tehakse küll palju, aga just sel hetkel, kui juhtud poes nägema mõnd huvitavat toiduainet, on raamat kodus riiulil. Sestap püüan oma poes ikka selle poole, et retsept, koostisained ja hüva nõu käiks käsikäes,» selgitas Vihma.

Tulevikuks jätkub talupoe tarvis aga häid mõtteid veelgi. Plaanis on sisse seada väike istumisnurgake, kus pakkuda kohvi ja teed, et kas või eakamatel inimestel oleks koht, kus jalgu puhata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles