Kõige valem viis, kuidas keeta makarone

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Pastakeetmine võib tunduda lihtne ja monotoonne. Vesi keema, makaronid vette, kurna, valmis. Aga mis oleks, kui saaks veekeetmise üldse vahele jätta? Üks Itaalia kokk väidab, et see on täiesti võimalik.

Popsugar kirjutab, et kokk Cesare Casella väitel saab pastat edukalt keeta ka tomatikastmes. Selleks tuleb tomatikaste veega lahjendada, keema ajada ning kuivad spagetid pannile lisada. Keeta tuleb umbes 15 minutit, aeg-ajalt segades – kuniks saavutatakse al dente küpsusaste.

Väljaande autor Anna Monette Roberts proovis triki kohe ka järele. Kuigi keeduprotsess õnnestus, maitses saadus tema sõnul kohutavalt – nagu krõmpsuv toores jahu. Ka ei õnnestunud tal kuidagi saavutada al dente faasi, pastast kastmesse imbuv gluteen muutis selle aga maitsetuks ja jahuseks. Veega kastme lahjendamine viis veel omakorda maitset ära. Autor püüdis katset maitseainete ja juustuga päästa, kuid pidi tõdema, et eksperiment ebaõnnestus. «Pasta oli kohutav,» kirjutab ta. «Ma ei ole terve elu jooksul pastat nii hullult ära rikkunud.»

Pärast paari ampsu lendas kogu roog prügikasti. Kas tegemist tõesti nii hullu elamusega? Sõbranna katsetab asja omal nahal järele ja annab teile õige pea teada, kuidas läks!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles