Toidud, mida peaksid sööma vaid kord kuus

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Me kõik teame, kui oluline on tervislik toitumine, aga mõnikord lubame endale ikka patupäevi. Oled sa aga kindel, et patustamisega liiale ei lähe?

Klassikalised dieedid ei välista kunagi ühtki toiduainet täielikult, kuid on teatud toidugruppe, mille tarbimist võiksid piirata ühele korrale kuus.

Rämpstoit

Kui sa ei suuda kuidagi loobuda kiirtoidust, friikartulitest, limonaadist ja muust rämpstoidust, siis vähemalt piira selle tarbimist ühele korrale kuus, soovitab Limon. Varu selleks päevaks näiteks kuu viimane pühapäev, kuid ole ettevaatlik – kui oled korralikult toitunud, pole su keha enam rasva ja suhkruga harjunud ning tulemuseks võib olla ootamatu reaktsioon, näiteks gaasid või kõhulahtisus.

Magusad toidud

Praegu on trendikas valmistada suhkruvabu kooke, torte ja isegi maiustusi. Kui sa ei suuda suhkrustest toitudest loobuda, vähenda esialgu nende tarbimist korrale nädalas.

Kõrge kaloraažiga toidud

On toite, mis paistavad tervislikud, kuid mille liigne tarbimine toob kehasse palju kaloreid: näiteks avokaadod ja pähklid. Proovi piirata nende tarbimist 30 grammile. Samasse nimekirja kuuluvad poolfabrikaadid.

Ebameeldivad toidud

Pole mõtet süüa toitu, mis sulle ei meeldi, kuid mida pakub armastatud sugulane või võõrustaja välismaal. Erand tasub teha vaid siis, kui viisakusreeglid tõesti seda nõuavad. Üldiselt tasub meeles pidada, et meile ei meeldi teatud road põhjusega – üldiselt keha mäletab, mis meile kunagi on liiga teinud, põhjustanud allergiaid või mürgistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles