Hiiumaa avas Tallinnas oma saatkonna

Britt Rosen
Copy
Telliskivi loomelinnaku poetänaval on oktoobri lõpuni avatud Hiiumaa saatkond, mis tutvustab saare maitseid.
Telliskivi loomelinnaku poetänaval on oktoobri lõpuni avatud Hiiumaa saatkond, mis tutvustab saare maitseid. Foto: Hiiumaa Saatkond

Olete te kunagi maitsnud kalašokolaadi? Tallinnas Telliskivi loomelinnakus on see võimalik.

Kuni oktoobri lõpuni hoiab loomelinnaku poetänaval uksed kõigile maitseküttidele ja niisama uudistajatele valla Hiiumaa saatkond, kus saare väiketootjad esitlevad mandril nii suure haardega esimest korda hiiumaiseid maitsed. Nende hulgas on seesama kalašokolaad, mis seni on tekitanud nii kohalike kui ka turistide hulgas kõige rohkem küsimusi – see maitseb tegelikult nagu šokolaad soolakaramelliga, ainult et soola asemel on sinna segatud imepeeneks hakitud kuivatatud haugi ja säinast. Kõik, kes seda maitsevad, on šokolaadi alati ka kaasa ostnud, kinnitatakse saatkonnast.

Ent rahvale meeldivad ka Hõbekala kadakaräimed koos Hiiumaa Köögi ja Pagari mustasõstraleivaga ning Lepaniidi mahetalu kitsepiimast juustud, jogurtid ja leivamäärded. Ka Hiiu Vorsti ja Grilli põnevate retseptide järgi tehtud ulukivorstid või lambamaksapasteet ja helilooja Rudolf Tobiase pereretsepti järgi valmistatud pomerantsiküpsised on midagi sellist, mida mujalt naljalt ei saa. Kui aga janutab, võib peale võib rüübata leedri-rabarberi limonaadi või metsamarja glögi.

Muu hulgas väljastab saatkond Hiiumaa viisasid ning kohapeal on postkaardi ja pudeliposti saatmise võimalus. Samuti loodab saarerahvas, et Telliskivi loomelinnakus tekikski tulevikus hiidlaste ja Hiiumaa sõprade sügisene kohtumispaik, kus saab muu hulgas kõnelda sellest, mida elu mere rüpes tegelikult tähendab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles