Ära lase kasulikku raisku: 5 viisi, kuidas kasutada kartulikeeduvett

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Meie vanaemad teadsid, et kartulikeeduvesi on kasulik ning seda ei tasu raisku lasta. Aeg on vanad tarkused meelde tuletada!

Kuidas kartulikeeduvett kasutada, õpetab Limon.

Näo heaks

Kurna kartulikeeduvesi läbi ja pane klaasnõusse. Aseta paariks tunniks külma. Vedelikus on rohkelt tärklist, kaaliumi, vitamiini B12 ja elektrolüüte ning seda saab kasutada vananemisvastase toonikuna. Parim on sellega nägu loputada õhtuti ning juba paari päeva pärast märkad sa muutust.

Juuste heaks

Kui su juuksed on elutud ja otsad katkenud, siis kasuta kartulikeeduvett juuste loputamiseks või suisa maskina. Kammi vesi juustesse ja jäta pooleks tunniks mõjuma. Seejärel pese juukseid tavapäraselt ning loputamisel võid kasutada jälle keeduvett.

Taimedele

Kui sa oled kartuleid keetnud ilma soolata, võid vett kasutada ka väetisena. Kasta väikese koguse vedelikuga neid iga päev.

Nõude jaoks

Kartulikeeduvesi puhastab hästi lauahõbedat. Pane noad-kahvlid vmt paariks tunniks kartulikeeduvette likku ja seejärel pese need puhtaks.

Kokkamisel

Kui sa valmistad hautist, kasuta selleks kartulikeeduvett, kuna selles leiduv tärklis teeb kastme paksemaks ja maitsvamaks. Kartulikeeduvett võid edukalt ka supipõhjana kasutada. Ka leib, mis valmistatud kartulikeeduveest, maitseb paremini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles