Tihe rebimine: 28 lihatoodet ihkavad saada Eesti parimaks

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Pixabay

Täna ja homme leiavad aset Eesti Parima Toiduaine konkursi hindamised, kus kümnele parimale kodumaisele tootele omistatakse õigus kanda edaspidi pakendil konkursi hõbemärki.

Tallinna Teeninduskoolis kogunev hindamiskomisjon valib täna võitjad valmistoidu, kastmete, piimatoodete, pagaritoodete ja magustoitude hulgast. Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on esimesel hindamispäeval kõige tihedam konkurents piimatoodete ja magustoitude kategooriates, kuhu esitati vastavalt 16 ja 14 toodet.

«Parimate väljavalimine saab komisjonile olema suur väljakutse, sest valik on väga rikkalik - uusi maitseid ja innovaatilisi toidutootmise tehnoloogiaid tuleb üha juurde. Samas on trendikas ka juurte juurde tagasi pöördumine ning puhaste, naturaalsete komponentide kasutamine,» tõdes Potisepp.  

Reedel, 22. märtsil tuleb komisjoniliikmetel anda hinnang liha- ja kalatoodete, puu- ja köögiviljatoodete, kondiitritoodete ja muude toodete kategoorias.  Kõige tihedam rebimine käib lihatoodete vahel, kus selgub parim 28 toote hulgast.

«Lihatoodete kategoorias on taaskord väga palju innovaatilisi tooteid, mis pakuvad tarbijatele võimalust iga päev kodus restoraniväärilist elamust saada. Murelimarinaadis grillribi, hapukurgi toorvorstid, rabajõhvika veisepõsk või ameerikapärane tammesuitsuses marinaadis šašlõkk on vaid väike valik tänavustest põnevatest konkursitoodetest,» kinnitas Sirje Potisepp.

Tooteid hindab komisjon, kuhu kuuluvad kokad, õppeasutuste toitumise valdkonna õppejõud, järelvalveasutuste ja kaubandusettevõte esindajad ning teised toiduga töötavad asjatundjad. Komisjon hindab toodete puhul nende maitset, lõhna ja konsistentsi, välimust, aga ka tervislikkust, pakendit, uudsust ja müügiedu. Üldkonkursi hindamiskomisjoni tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer.

Ühtekokku osaleb tänavu Eesti Parima Toiduaine konkursil 180 Eesti toiduainet ja jooki. Konkursi kuldmärgi saanud võidutoode kuulutatakse välja 24. aprillil toimuval Toiduainetööstuse aastakonverentsil. Üks konkursi 25-aastase ajaloo jooksul tunnustatud toiduaine pälvib juubeliaasta puhul ka eriauhinna – Eesti Parim Toiduaine 25 Grand Prix tiitli.

Konkursi uudiseid saab jälgida ka Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles