Kiire retseptiidee: brokoli-spinati püreesupp

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / Pixabay

Kevad pole enam mägede taga ja vaikselt võib ettevalmistusi teha ilusa naha ja vormis keha jaoks. See supp paneb end hästi oma kehas tundma ja vabastab ka mõnest ülekilost. 

Nõu, kuidas kevadel oma vaim ja keha uuesti tasakaalu saada, annab tervise- ja trenninõustaja Nadine Hüttenrauch Münchenist, kes korraldab muuhulgas detox-kursusi. Toitumine, lõõgastus ja rahulolu on sakslanna meelest kõige olulisemad hea tervise verstapostid ja seepärast soovitab ta madala kalorisisaldusega suppi, mis teeb juba seda valmistades inimese õnnelikuks, söömisest rääkimata. 

Brokoli–spinati püreesupp (2 in)

  • 1 sibul
  • 1 brokoli (u 400 g)
  • 2 peotäit spinatit ( u 100 g)
  • 500 ml köögiviljapuljongit
  • 100 ml kookospiima (või rohkem köögiviljapuljongit)
  • 1/8 tl muskaatpähklit 
  • 2 sl sidrunimahla 
  • 1 sl kookosõli
  • soola ja pipart
  • 2–3 tl kanepiseemneid 
  • 2 sl idusid 

Valmistamine: 

Koori ja tükelda sibul. Pese brokoli ja spinat. Tee brokoli veidi väiksemateks tükkideks. 

Kuumuta potis kookosõli ja hauta selles sibulad, seejärel lisa brokoli, hauta lühidalt ning mõni hetk hiljem pane potti ka spinat.

Vala segule 500 ml köögiviljapuljongit ning lase kaane all keskmisel kuumusel umbes 10–15 minutit keeda, kuni brokoli on pehme.

Lisa kookospiim, muskaatpähkel ja sidrunimahl ning püreesta mikseri või sauseguriga. Kui koostis jääb liiga paks, lisa veidi puljongit. 

Lõpetuseks maitsesta supp soola ja pipraga. 

Serveeri idude ja kanepiseemnetega. 

Allikas: InStyle

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles