Supertoidu spinati 5 võluomadust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Janerik Henriksson/TT / TT NEWS AGENCY

Spinatit ei kutsuta ilma asjata supertoiduks.
 

Energia

Oled pärastlõunaks unine ja energiast tühi? Proovi lisada oma lõunasöögi või smuuti sisse pisut rohelist ning vaata, kas märkad peagi vahet. Spinat sisaldab suures koguses magneesiumit. Keha vajab magneesiumi energia tootmiseks.

Kaitseb silmanägemist

Spinat aitab aeglustada vanusest tulenevaid silmanägemisega seotudprobleeme. Spinat on silmade jaoks üks maailma parimaid antioksüdantide allikaid.

Tervem nahk ja tervemad juuksed

Spinatis on suur kogus A-vitamiini, mis hoiab juuksed niisutatuna. Lisaks aitab see vitamiin kasvatada keharakke, seehulgas juukseid ja nahka, vahendab MSN. Lisaks aitab spinatis sisalduv C-vitamiin hoida juuksed ja küüned tugevad ning naha kortsuvaba.

Luutihedus

Spinat sisaldab K-vitamiini ja kaltsiumi, mis on olulised luutervise jaoks. Tihedamad luud vähendavad murdude ja mõrade tekkimise võimalust.

Väiksem vähirisk

Kuigi selles osas on vaja teha põhjalikumaid uuringuid, usutakse, et spinat aitab vähendada vähi riski. Beetakaroteen ja C-vitamiin blokeerivad vähitekitajaid ning neid mõlemaid leidub ka spinatis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles