Restoran Alter Ego läbib omanäolise värskenduskuuri

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Laan

Restoran Alter Ego lööb veebruari lõpus kaasa uudses maitseelamuste importimise programmis, mille käigus aitab Hispaaniast saabuv kokk värskendada restorani menüüd ja lihvida köögiprotsesse.

Esmakordselt Eestis toimuv Rexperience-nädal tahab aidata kohalikul restoranil kasutusele võtta Vahemere köögile iseloomulikud maitsed, kasutades selleks kohalikke toormaterjale ja valmistustehnikaid.

«Rexperience-nädala raames läbitakse konsultatsioonitsükkel, mille tulemusena saavad  restoranid, mis ise ei paikne Vahemere ääres, hakata oma klientidele pakkuma autentseid Vahemere piirkonna maitseelamusi. Konsultatsiooni raames õpetab Hispaania kokk erinevaid tehnikaid, kuidas valmistada traditsioonilisi Vahemere köögi signatuurroogi. Samuti vaadatakse üheskoos üle toorained ning külastatakse erinevaid tarnijaid, et valida välja kohaliku turu parimad toorained. Seejärel analüüsitakse restorani menüüd ning viiakse sisse vajalikud muudatused. Kuna Hispaania köögi lahutamatuks osaks on ka vein, siis kohtuvad kokad veinide maaletoojatega, et vaadata üle olemasolev veinivalik,» tutvustas eesseisvaid muutusi konsultatsioonifirma Rex Universal esindaja Jaana Külim.

Tallinna südames asuv Alter Ego on Hispaania köögile spetsialiseerunud restoran, kus on hispaaniapäraseid maitseelamusi loodud enam kui kaheksa aastat.

«Selleks, et luua Alter Ego klientidele veelgi täiuslikumaid Vahemere köögi elamusi, ühendasime jõud konsultatsioonifirmaga Rex Universal. Selle tulemusena saabub veebruari lõpus meie juurde Rex Universali tiim eesotsas kokk Ivan Perez Escalonaga, et viia Alter Egos läbi nädalane kokanduskoolitus ning jagada Hispaania köögi saladusi Alter Ego peakoka Marko Toomelaga,» lisas Alter Ego esindaja Kristiina Kukk.

Lõuna-Hispaanias üles kasvanud Ivan Perez Escalona on Hispaania ja Vahemere köögi spetsialist, kes on töötanud mitmetes nimekates restoranides eesotsas tuntud BlueBay Banus hotelli restoraniga Marbellas. Lisaks on ta töötanud ja õppinud koos Michelini tähtedega hinnatud kokkadega nii Barcelonas kui Madridis.

Nädalane Vahemere köögi koolitus lõpetatakse Alter Egos reedel, 1. märtsil, eksklusiivse õhtusöögiga, kus valitud partneritel saavad osa uuest ja veelgi hispaaniapärasemast menüüst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles