Tõhus retseptiidee: munad Benedicti moodi

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Pošeeritud munad, sink, röstileib ja Hollandi kaste on krehvtine ja toitev kombinatsioon. Eriti abiks neile, kes end vabariigi sünnipäeva tähistamisega tagasi ei hoidnud. 

Eggs Benedict ehk munad Benedicti moodi on ülimalt armastatud hommikusöök Ameerikas ja Suurbritannias.

Vaja läheb (4 in):

  • 4 muna
  • 4 singi- või peekoniviilu
  • 2 viilu röstileiba (või -saia)
  • võid
  • 3 spl valge veini äädikat
  • 150 g võid
  • 3 munarebu
  • 1,5 spl sidrunimahla
  • 1 noaotsatäis soola
  • Cayenne'i pipart

Valmistamine 

Hollandi kastme tegemiseks sulata kõigepealt või. Pane mikserisse munarebud, sidrunimahl, sool ja pipar. Pane mikser kõige väiksema kiiruse peale ja lisa ettevaatlikult sulatatud või. Nüüd vala kaste potti ja hoia seda pliidil madalal kuumusel. 

Prae pannil sinki  mõlemalt poolt ja tõsta esialgu kõrvale. 

Pošeeri munad. Täida pott 2/3 ulatuses veega ja lase veel keema minna. Lisa valge veini äädikas ja lase veel keema tõusta. Seejärel keera kuumus maha. Löö munad ükshaaval ettevaatlikult tassi, siis libista nad üksteise järel kuuma vette. Kui kõik munad on potis, lülita pliit välja ja lase munadel umbes neli minutit kuumas vees seista, kuni valge on rebu ümber hüübinud.

Tõsta munad ettevaatlikult kurnlusika abil veest välja, lase köögipaberil või lusikal taheneda.

Poolita leivaviilud ja pane röstima. Pane leivale või, sink, pošeeritud muna ja kõige peale Hollandi kaste.  

Allikas: Für Sie

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles