Põnev retseptiidee: kapsarullid kinoa ja lillkapsakreemiga

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Björn Lindberg / Bildhuset Scanpix

Kapsarulle võib vahelduseks tavapärasele valgele peakapsale hoopiski savoia kapsa ehk kähara peakapsaga valmistada ning liha asemel kasutada pähkleid ja kinoad. See on tõhus ja talvine roog, mis annab täiskõhutunde pikaks ajaks.

Vaja läheb:  

  • 120 g kinoad
  • 4 suurt savoia kapsa lehte
  • 3 spl tomatikontsentraati
  • 1 tl magusat paprikapulbrit
  • 100 g parapähkleid
  • 1/2 kimpu peterselli
  • 3 spl rapsiõli
  • 1 sibul
  • 1 lillkapsas (u 600 g)
  • 2 spl mandlivõiet
  • soola, pipart, muskaatpähklit

Valmistamine:

Lase kinoal 350 ml veega ja noaotsatäie soolaga keema tõusta, seejärel lase nõrgal kuumusel 15 minutit paisuda.  

Lõika savoia kapsa lehtedel kõvad rootsud välja. Kasta lehed 30 sekundiks keevasse soolvette ja  pista seejärel hetkeks jäävette. Lase kapsal kuivaks taheneda. Maitsesta tomatikontsentraat paprikapulbriga, määri seda kapsalehtedele ja maitsesta seda omakorda pipraga. 

Rösti pähkleid, kas tervena või veidi hakituna ilma rasvata pannil, kuni hakkab lõhna eralduma. Kitku petersellilehed varte küljest ja püreesta 1 spl õli ja 2 spl veega sametiseks kastmeks, maitsesta. Koori sibulad ja haki peeneks. 

Lõika lillkapsas koos varrega väikeseks, pane potti, nii et vesi selle napilt ära katab, maitsesta soolaga ja keeda umbes 10 minutit pehmeks. Kalla vesi ära ja lase lillkapsal tahedamaks tilkuda. Sulata potis 1  spl õli ja mandlivõie, lisa lillkapsale, püreesta peeneks, vürtsita, hoia soojas.

Kuumuta ülejäänud õli, prae sibul selles klaasjaks. Vala, kui selleks on vajadust, kinoalt liigne vesi, lase taheneda, sega sibulad sisse. Jaga täidis kapsalehtedele ja silu veidi lamedamaks. Voldi küljed sissepoole ja rulli lehed varrepoolsest küljest kokku.

Garneeri rullid lillkapsakreemi, petersellikastme ja pähklitega. 

Allikas: Vital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles