Hapendamine uues kuues

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Kangur ja valik Nopis hapendatud köögivilju, mida võib panna võileivale ja võtta praekõrvaseks.
Kaisa Kangur ja valik Nopis hapendatud köögivilju, mida võib panna võileivale ja võtta praekõrvaseks. Foto: Konstantin Sednev

Kui tahate harjumuspärasele hapukapsale, hapukurgile või hapupiimale vaheldust, leidke Kaisa Kangurilt inspiratsiooni. Proovige hapendada näiteks porgandit või ergutage hapukapsast fenkoli ja tšilliga.

Need, kes vähegi toidumaailma suundumustega kursis või reisivad rohkem, on kuulnud, et Koreast pärit vürtsikas hapukapsas kimchi tiirutab juba üksjagu aega mööda Euroopa ja Ameerika trendikööke ning kuulub tervisejüngrite menüüsse.

Hiina kapsa kõrval hapendavad korealased igasuguseid köögivilju, muu hulgas (valget) redist, ja segavad neid teravate maitseainetega. Maitsekoosluse klassikaline kolmik koosneb tšillist, küüslaugust ja ingverist.

«Kõrvitsa-, punase kapsa, naeri-kimchi,» loeb Nopi tootearendaja Kaisa Kangur üles variante, mis ta värvilise sõõrina maitsmiseks taldrikule seab. Ehkki ta on klassikalise kimchi tulihingeline fänn, ei sega see sugugi kõige isesugusemaid kooslusi katsetamast ja avastamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles