Pane piir valele toitumisele!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia raskeim naine, 37aastane Titi Wati kaalub oma toitumisharjumuste tõttu 350 kilo ega ole suuteline enam omal jõul liikuma, istuma ega seisma.
Indoneesia raskeim naine, 37aastane Titi Wati kaalub oma toitumisharjumuste tõttu 350 kilo ega ole suuteline enam omal jõul liikuma, istuma ega seisma. Foto: / Caters News Agency

Raporti kohaselt langeb ebatervisliku toitumise arvele maailmas igal aastal umbes 11 miljonit enneaegset surma. 

Lanceti rasvumiskomisjon kutsub tavainimesi üles sõlmima «üleilmset kokkulepet», et võidelda rasvumise, nälja ja kliimamuutustega. Komisjoni ligi 50 eksperdi sõnul tuleks võitluses rasvumise, nälja ja kliimamuutuste pandeemiatega piirata suurkorporatsioonide poliitilist mõju, mida aga ei juhtu, kui tavalised inimesed ei nõua poliitika ja äri suhete «radikaalset muutmist», märgivad nad oma avalduses. 

Maailmas nälgib ligi miljon inimest, kaks miljonit sööb liiga palju vale toitu, mis on põhjustanud rasvumise, südamehaiguste ja suhkurtõve epideemia. Ebatervisliku toitumise arvele langeb maailmas igal aastal umbes 11 miljonit enneaegset surma, seisis värskes raportis Global Disease Burden.

«Väärtoitumine kõigis selle vormides, kaasa arvatud alatoitumine ja rasvumine, on maailmas suurim haiguste ja enneaegse surma põhjus,» ütles komisjoni kaasesimees Boyd Swinburn Aucklandi ülikoolist. «Kliimamuutused võimendavad mõlemat probleemi oluliselt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles