IKEA avaldab kokaraamatu, mille retseptid on palju eksootilisemad kui kaneelisaiad või lihapallid

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: FRANCOIS LENOIR / REUTERS

Kas sina sööksid vetikatest tehtud «lihapalli»? Aga sitikatest? IKEA on kindel, et seda sa teeksid ja pakub retsepte  uues, kevadel ilmuvas tulevikutoidu kokaraamatus «Future Food Today».  

IKEA innovatsioonilabori Space10 kokaraamatu retseptid kõlavad kui ulmeromaanist, kirjutab Domino. Näiteks koosneb «Homne lihapall» vetikatest ja erinevatest sitikatest, kuid olgu öeldud, et tegu on eksperimentaalse kokaraamatuga, kus rõhk on sõnal «eksperimentaalne.» 

«Mõned trendid on paratamatud. Sa võid ju proovida ennustada tulevikku, kuid inimesed, kes seda oskavad endale ette kujutada, oskavad sageli seda ka kujundada. Unistagem tulevikust, milles me tahaksime elada ja suunakem olevikku selles suunas, » ütles labori Space10 kaasasutaja Simon Caspersen. 

Foto: SCANPIX

Usutavasti avab tulevikutoidu kokaraamat rohkemate inimeste silmad jätkusuutlikule ja keskkonnasõbralikule söögitegemisele.  

IKEA ütleb, et kohalikus kohvikumenüüs sitikamaitselisi lihapalle siiski niipea ei näe.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles