Retseptisoovitus: meebesee jogurtikreemi ja tsitrusega

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig näitab, kuidas mett magustoidu valmistamisel kasutada.

Suurtele magusasõpradele olgu igaks juhuks jälle ära toodud hoiatus, et minu magustoidud ei ole kunagi väga magusad ning kuigi besee osas ma ei soovita muudatusi teha, sest mee lisamine võib küpsemisega jälle kõikvõimalikke jamasid tekitada, siis kreemi võite kindlasti endale lisameega magusamaks timmida ning soovi korral veel ka valmis koogi peale vedelat mett lisaks niristada.

Besee

  • 200 g munavalget
  • 20 g vedelat mett
  • Suts soola

Kreem

  • 200 g vahukoort
  • 400 g paksu Kreeka jogurtit
  • 40 g vedelat mett

Katteks

Erinevaid segmentideks lõigatud tsitrusvilju - roosat greipi, apelsini, laimi, mandariini, mida iganes hing ihaldab.

Pealeniristamiseks soovi korral veel pisut vedelat mett

Besee jaoks vahusta munavalge koos näpuotsatäie soolaga pehmete tippudeni, siis lisa mesi ning vahusta veel vähemalt 5 minutit.

Tõsta munavaht 10 tupsukesena küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, vajuta nende keskele lusikaga väike süvend, et hiljem kreemi rohkem mahuks ning küpseta 100 kraadini eelkuumutatud ahjus umbes tund aega. Seejärel keera kuumus maha ning jäta ahjuuks praokil beseed veel vähemalt tunniks ajaks ahju kuivama. Tulemuseks on sulgkerged ja suus sulavad beseetupsukesed.

Kreemi jaoks vahusta vahukoor tugevaks ning sega koos kõige muuga ühtlaseks vahuks.

Koogikesed säti kokku vahetult enne serveerimist, sest nii õrn besee võib kergesti kreemi niiskuse käes pehmeks muutuda.

Tõsta igale taldrikule üks beseetupsuke, kata kreemiga, kuhja üle meelepärase tsitrusega ning kui tundub, et on vaja, siis nirista üle vedela meega.

Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles