Kuidas teha armu- ja võlujooke? Tallinna Botaanikaaed kutsub joogi- ja maitsetaimede näitusele

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvipuu
Kohvipuu Foto: Tallinna botaanikaaed

26.01 – 3.02 toimub Tallinna Botaanikaaias näitus «Joogi- ja maitsetaimed», kus on eksponeeritud erinevates maailma piirkondades kasutatavad maitse- ja joogitaimed.  

«Läbi ajaloo on kasutatud taimi erinevate jookide valmistamiseks.  On teada nii ravi-, võlu-, armu-, jõu- kui unejooke,» räägib näituse kuraator Krista Kaur. «Näituse külastajal on võimalik teada saada, millistest taimedest on valmistatud sellised kuulsad joogid nagu  Amarula, Absint ja Ayahuasca, millist jooki on nimetatud 10 000 aasta taguseks Red Bulliks, ja millist jooki tuntakse Rohelise haldjana,» tutvustab Kaur algavat näitust ning soovitab osaleda ka näituse raames toimuvates vestlusringides.

Humal
Humal Foto: Tallinna Botaanikaaed

Lisaks tutvustatakse näitusel nii klassikalisi kuid ka vähem tuntud vürtsi- ja piprataimi. Hiiumaalt Pähkli talust on näitusele jõudnud põnevad käsitööjoogid,  maitsesoolad ja –äädikad.

Pühapäeval, 27.01 toimub vestlusring Lõuna-Ameerika rahvaste traditsioonilisest ravi- ja võlujoogist Ayahuascast ning taimedest, millest seda jooki tehakse. Külas on Tartu Ülikooli doktorant Helle Kaasik. 

Laupäeval, 2.02 toimub Chado kogukonna teering, kus tutvustatakse iidseid teevalmistamise viise. Juttu tuleb teekultuurist ning inimese ja tee suhtest. Nädalavahetustel on avatud töötuba, kuhu ootame lapsi meisterdama tee- ja maitseainekaarte.

Täpsem info botaanikaaia kodulehelt www.botaanikaaed.ee

facebook.com/TallinnaBotaanikaaed

instagram.com/botaanikaaed 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles