Tõeline buum terviseblogijate hulgas: seenešokolaad ja seenekohv

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martina Kovacova / PantherMedia / Martina Kovacova

Seened turgutavad immuunsüsteemi ning on head ajule, maksale ja hingamisteedele. Kuidas nad aga maitsevad hommikukohvis või pärastlõunases šokolaadis? 

Pinteresti uuringute kohaselt tunneb seeneteema vastu huvi üle 250 miljoni kasutaja üle kogu maailma. Asi pole aga üksnes seentes endis, vaid selles, et nad on kohvide, šokolaadide, proteiinipulbrite, müslibatoonide ja šokolaadipiimade koostisosaks, kui nimetada vaid mõningaid rahvalemmikuid, kirjutab USA Today.  

Seened ravieesmärgil on vanades kultuurides ju tuhandeid aastaid kasutuses olnud, kuid Lääne tervisefanaatikud ja -blogijad on nad just nüüd enda jaoks avastanud. Sellele on omalt poolt tublisti kaasa aidanud ettevõte Four Sigmatic, mis tegutseb eelkõige USAs ja kuhu on rajatud ka seenekohvik Shroom Room. 

Tõmbenumber — tervislik seenekohv 

Tero Isokauppila, Four Sigmaticu ühe looja sõnul proovib ta kohvi tervislikumaks teha sellega, et lisab tervendavaid seeni kohvi sisse. Tema väitel muutub seente lisamisega kohv vähem happeliseks ja see tähendab omakorda, et seda on lihtsam ilma piima ja suhkruta juua. 

Four Sigmaticu valikus on näiteks tšaaga ehk must pässik ehk rahvakeeli kasekäsn, lõvilakk, reishi ehk lakkvaabik ja korditseps. Öeldakse, et kui lisad näiteks tšaagat kohvi sisse, aitab see toetada su immuunsüsteemi, seevastu lõvilakk aitab keskenduda, lakkvaabik toimetab stressivastaselt ja korditseps lubab uut energiat toota. Seenekohvi võib ka smuuti sisse panna. 

Eestis võib Four Sigmaticu superseeni tellida Seenekohviku e-poest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles