Tankeri pruulikoja uus peapruulmeister leiti Soomest

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Väikepruulijate Liit

Jüris valmiva Tankeri uue pruulikoja peapruulmeistriks saab Jyväskyläst pärit Hiisi pruulikoja üks asutaja Tatu Hiitola. Hiisi on pälvinud tunnustust kui üks põnevamaid ning loovamaid pruulikodasid Soomes.

Tankeri pruulikoja tegevjuhi Jaanis Tammela sõnul on uue peapruulmeistri liitumine üks osa ettevõtte strateegiast muuta oma tegevus professionaalsemaks. «Meil on väga hea meel, et Tatu liitub meiega juba veebruari alguses, mil uue pruulikoja paigaldamine on täies hoos. See annab talle võimaluse uute seadmete ja protsesside häälestamises kaasa lüüa ning teeb üleminekuperioodi oluliselt lühemaks,» lisas Tammela.

Tankeri pruulikoda investeerib uue pruulikoja väljaarendamisse 1,2 miljonit eurot, kaasates selleks investoreid ühisrahastusplatvormi Funderbeam abil. Juba praegu aastas ca 160 000 liitrit käsitööõlut pruuliv Tanker plaanib kasvava nõudluse ja ekspordisoovi tõttu laiendada oma tootmismahte esialgu 600 000 liitrini aastas. Kuigi nõudlust jagub, takistab selle tootmispiiri ületamist tänane maksuseadus, mille kohaselt rakendub väiketootjale suurema koguse korral võrdne maksukohustus Eesti suurtootjatega, kelle aastatoodang on tegelikult võrreldamatu, sest küünib 100 miljoni liitrini.

Tanker kuulub Eesti Väikepruulijate Liitu, mis on loodud 2013. aastal eesmärgiga jätkata ning arendada Eesti õlle-, veini- ja siidripruulimise kultuuri ja traditsioone ning arendada Eesti alkoholikultuuri läbi kõrgekvaliteediliste toodete pakkumise ja tarbija harimise. Liitu kuulub täna enamik Eestis tegutsevatest väikestest õlle-, siidri- ja veinitootjatest, kelle toodangumaht ei ületa 5 miljonit liitrit aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles