New Yorgi einestajal jäi haruldane pärl hamba alla! (1)

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Beric / PantherMedia / Marko Beric

Üllatav leid toidus on harva hea uudis, kuid on juhuseid, et läheb ka teistpidi. Üks austrisõber New Yorgis sattus oma avastusega kullasoonele.

Pensionärist hotellijuhataja Rick Antosh oli parasjagu einestamas Grand Central Oyster baaris Grand Central Stationis New Yorgis, kui tundis midagi hamba all. 

«Korraga tundsin midagi nagu hammast või plommi ja see oli hirmuäratav,» ütles Antosh PIX11-le. «Ja siis, oh sa poiss, ma sain aru, et see polegi hammas, vaid pärl.» 

Antosh sõi koos oma keskkooliaegse sõbraga lõunaks röstitud austreid, kui ta selle ebatavalise leiu avastas. 66aastane mees helistas hiljem austribaari, et rohkem  pärli kohta teada saada. 

«Telefonil oli korrusejuhataja ja ma küsisin, kui sageli seda juhtub,» ütles Antosh kanalile PIX11. «Ta ütles, et seda pole veel kunagi juhtunud.» 

Austrieksperdid on üksmeelel, et tänu oma leiule ühines Antosh väga eksklusiivse klubiga. 

«Pärli leidmine austris on väga haruldane,» ütles Matthew Gray, Marylandi ülikooli keskkonnateaduste keskuse abiprofessor CNN-ile. «Hinnangulisest umbes üks kümne tuhande kohta, kuid ma arvan, et see on liiga helde pakkumine.»

Gray ütles, et Antoshil oli eriliselt õnne, kuna leidis pärli röstitud austriroast, palju tavapärasem oleks leida neid kalliskive austrit poolikust karbist süües.

Hoolimata suurest ebatõenäosusest otsustas Antosh pärli austribaarile tagastada ja proovida veelkord õnne lootusega, et äkki leiab veel rohkem pärleid. 

Antosh ei ole veel pärlit lasknud hinnata, kuid ekspertide meelest võib selle väärtus olla 2000-4000 dollarit, edastab PIX11.

Söödavad austripärlid on teistest pärlitest vähem väärtuslikud, kuna nad ei sätenda samamoodi nagu teised, ütles Gray PIX11. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles