Kohev kapsa-majoneesipirukas

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liisi Laanemäe

Kapsas ei ole väärt aiasaadus üksnes sügishooajal, vaid sobib hästi ka kosutava piruka valmistamiseks talvise ilmaga.  Pärast liharikkaid jõuluõhtusööke soovitab Salvesti toidublogija Liisi Laanemäe valmistada taimset pirukat, kus peaosa mängib krõmpsuv kapsas. Boonusena ei ole pirukatainas kasutatud nisujahu ja retsepti muudab põnevaks tainasse lisatud kreemine majonees. 

Suurepärane suutäis ahjust võetuna ja maitseb hästi ka järgmisel päeval. 

Koostisosad: 

  • 700 g värsket kapsast 
  • 1 porgand 
  • 1 sibul 
  • 50 g võid 
  • pool klaasi vett 
  • 1,5 tl soola 
  • 1 sl õunaäädikat 
  • 1,5 sl suhkrut 
  • 2 sl majoneesi 
  • 3 muna 
  • 1 dl kaerajahu 
  • 0,5 tl soola 
  • 200 g majoneesi     

Valmistamine: 

Ribasta kapsas, riivi porgand ja haki sibul. Seejärel kuumuta pannil või, lisa kapsas, porgand ja sibul ning kuumuta mõni minut. Lisa vesi, maitsesta soola, äädika ja suhkruga ning hauta kuni kapsas on pehme. Siis tuleb kapsasegul lasta veidi jahtuda ning seejärel saab tainasse segada majoneesi. Vahusta munad kohevaks. Teises kausis sega omavahel kaerajahu ja sool ning lisa siis munavahule. Lõpuks sega munasegule hulka 200 grammi majoneesi. Vala pool tainast võitatud pirukavormi. Tõsta peale kapsatäidis ja vala peale ülejäänud tainas. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles