Retseptisoovitus: kerge krevetisalat fenkoli ja Kreeka pähklitega

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig soovitab teha krevetisalatit, mis sobib hästi ka jõululauale. Ei pea ju alati ainult seaprae ja verivorstidega piirduma!

Vaja läheb:

  • 7 hiidkrevetisaba (mul olid külmutatud)
  • Praadimiseks õli
  • Pool väiksemat fenkolit
  • Peotäis rukolat
  • 7 Kreeka pähklit
  • 0,5 väikest punast sibulat
  • 1 tomat
  • 2 tl ülikvaliteetset oliiviõli
  • 1 tl sidrunimahla
  • Soola-pipart
  • Tšillihelbeid

Kõigepealt rösti kuival pannil Kreeka pähklid kergelt üle.

Siis lisa pannile pisut õli ning kuumuta selles kergelt (sulanud) krevette. Ära kindlasti üle küpseta, ca 40 sekundit mõlemalt poolt on piisav. Maitsesta soola ja tšillihelvestega ning tõsta need pannilt jahtuma.

Haki fenkol ning sibul nii õhukeselt, kui suudad. Tomat tükelda sektoriteks.

Kastmeks sega kokku värskelt pressitud sidrunimahl ning oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga.

Siis sega kõik koostisosad omavahel kokku ning asu nautima!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles