Retseptisoovitus: peekonisse mähitud tšilli popperid

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Restoran Härg

Külma ilma ja nälja peletamiseks pole midagi mõnusamat krehvtisest, samas kreemjast ja pisut suitsusest suupistest, mis sobib nii filmiõhtuks kui ka jõululauale, ning on eriliseks maiuspalaks just peekonisõpradele.

Restoranide Pull ja Härg lihasõpradest kokkade tandem Enn Tobreluts ja Hanno Kuul avavad enda retseptivaramu ning soovitavad proovida Texasest pärit populaarset snäkki ehk tšilli poppereid. Rahva seas armastatud peekonil on selles roas mängida tähtis roll. Nimelt eraldub sellest küpsetades rasv, mis muudab valmiva snäki eriliselt mahlaseks ja hõrguks ning muidugi suitsuselt aromaatseks. Kui peekon ei ole peale küpsetamist piisavalt pruunistunud, võib suupistetele kaunist välimust lisada leeklambiga nende pealispinda õrnalt kõrvetades.

Vaja läheb:

  • punased ja rohelised tšillid
  • kitsepiima kreemjuust
  • toorsuitsupeekon

Valmistamine:

Kui popperid on osa suupistete valikust, arvesta sööja kohta üks kuni kaks tšillit. Kaaslasena filmiõhtuks varu 3–5 tšillit külalise kohta.

Alustuseks lõika tšillid pikuti pooleks, täida seest kreemjuustuga ning mähi nende ümber peekoniviilud. Küpseta ahjus või grillil kõrgemal kuumusel, kuniks peekon kenasti pruunistunud.

Tõsta valminud suupisted taldrikule või serveerimisalusele ning naudi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles