See on ainuke USA osariigi pealinn, kus pole mitte ainsatki McDonald'sit ... ega Burger Kingi

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JCB Prod / PantherMedia / JCB Prod

Vaevu leiad mõne suurlinna, eelkõige Ameerika Ühendriikides, aga ka mujal maailmas, kus McDonald's ei seisaks iga nurga peal. Ja kui mitte maailmas, siis igas Ameerika osariigi pealinnas ikka, eks ole?

Enamasti see tõesti nii on. 49s Ameerika osariigi pealinnas 50st asub McDonald’s linna territooriumil. Kes siis on see valge vares? Selleks on Montpelier, Vermont.  

Kui päris aus olla, kirjutab Reader's Digest, pole see siiski nii markantne juhus, kui pealtnäha paistab. Me arvame ikka, et pealinnad on suured, toimekad metropolid, kuid üle pooltes USA osariikides pole pealinn sugugi suurim linn. Veelgi enam, Montpelier on oma 7500 elanikuga väikseim osariigi pealinn ka elanikearvu poolest. Vähe sellest, et on väike, eelistab Montpelier kohalikke ärisid suurtele kettidele, nii et McDonald’s ei pea võtma seda isiklikult, kuna linnas pole ka Burger Kingi. 

Kellel aga tuleb hull McDonald’si friika isu Montpelieris peale, siis soovitab Reader's Digest sõita naaberlinna, Barre'sse. Seal on muide ka Burger King. Need kaks ketti on teineteisega silmitsi Barre-Montpelier teel, mis ühendab neid kahte linna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles