Bolognese-laadne kaste härkisest
- 1 sellerivars
- 1 sibul
- 250 g härkist
- 250 g suvikõrvitsat
- 2 tomatit
- 3 spl tomatipastat
- Mõni tüümianioks
- Soola-pipart
- Õli
- Serveerimiseks täisterapastat
Haki sibul ja seller peenelt ning pane koos õli ning sutsu soolaga madalal kuumusel umbes 5 minutiks pannile pehmenema.
Samal ajal riivi suvikõrvits jämeda riiviga ning tükelda tomat.
Kui sibul ja seller pehmenenud, siis tõsta kuumust ning lisa pannile härkis, prae ka see korralikult läbi.
Siis lisa pannile suvikõrvits (selles toidus pole vaja seda eelnevalt kuivaks väänata), tomatid ja tomatipasta - sega kõik läbi, alanda kuumust ning jäta pannitäis kaane alla umbes 15 minutiks podisema.Tüümianioksad säti hautise peale maitset andma.
Serveerimisel sega kokku näiteks värskelt keedetud täisterapastaga.