Eesti noorkokad sõidavad mõõtu võtma ülieksootilisele võistlusele

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Peakokkade Ühendus

Pärast mitut kuud treenimist on Eesti meeskond valmis kohvrid pakkima ning lendama Abu Dhabi poole, kus 10.-12. detsembrini toimub rahvusvaheline noorte kokkade võistlus The Alen Thong Golden Coffee Pot Young Chefs Challenge.

Korraldajad on nii kauge ja eksootilise võistluse üle väga õhinas ning võib ka arvata miks: eestlased hakkavad finaalis mõõtu võtma koos Singapuri, Araabia Ühendemiraatide, Panama, India, Sri Lanka ja Hiina meeskondadega.

Võistlus koosneb kahest osast. Esmalt tuleb meeskonnal 48 tunni jooksul valmistada 40 inimese külm- ja dessert buffet menüü ning seejärel võistluspäeval ka pearoog ja dessert, mis serveeritakse koos kulinaarse show'ga.

Eestlaste meeskond koosneb noortest ja andekatest kokkadest: Karolyn Perle Pastoraat Cafe’st, Kätlin Vaarmaa restoranist Juur, Helena Vallimäe restoranist Wicca, Cätlyn Priks ja ainukese meesliikmena Taavi Maiste restoranist La Tabla. Meeskonna juhendajad on Emmanuel Wille, Kristi Tiido ja Eero Olavi Kippa.

Meeskonna kapteni Karolyn Perle sõnul on kõige keerulisem viia nii kaugele Eestile omaste nüanssidega menüü, mis meeldiks ja samas oleks ka sobilik ning vastaks võistluste lähteülesandega.

Möödunud reedel Hestia Hotel Laulasmaa Spa restoranis Wicca toimunud degustatsioonil hinnati parimaks eelroaks näiteks kõrvitsa-kilu kasukas ja parimaks desserdiks datlikook mustikatega.

Eesti võistkond astub tulle 12. detsembril ning tulemused selguvad sama päeva õhtuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles