Maru metsik Aed

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Von Krahli Aia toidukunstnik-peakokk Maru Metspalu.
Von Krahli Aia toidukunstnik-peakokk Maru Metspalu. Foto: Konstantin Sednev

Taimetoidust ei saa ükski endast ja kundedest lugu pidav söögikoht enam mööda hiilida. Isegi Viking Line’i laevade tänavuses jõululauas on neile liuatäied ruumi ja Hõbelusika gastronoomiaauhindade jagajad peavad häid taimetoidurestorane silmas. Selle aasta parimaks taimetoidu pakkujaks kuulutati Von Krahli Aed.

Tahaksite te teada, kuidas maitsevad heinapoiss, rukkisoto, pastinaaginuudlid või maapirnikompott? Kui ajab isutama, kirjutage oma kalendrisse söögiretk Tallinna vanalinna müüride vahele, kus asub tänavuse parima taimetoidu pakkuja, Hõbelusikaga autasustatud restoran Von Krahli Aed.

Köögi peakoka kulpi liigutab seal juba kolmandat aastat toidukunstnik Maru Metspalu. Moesõbrad mäletavad tema romantiliselt mullimustriliseks kootud ning kivikestega ehitud samblarohelisi, vaarikaroosasid ja peedilillasid käpikuid-mütse. Maitsekütid aga meenutavad õhates Maru raamatust ja ajakirjaveergudelt loetud muinasjutulisi maitsevõrrandeid, kust leiab ürditäpilist tomatimoosi, rummiseid-suhkruseid panniploome või lõhnavate kannikestega mustikalund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles