Kodurestorani MerMer perenaine Merrit Kiho: meie pere sööb argipäeval sedasama, mida restorani külalisedki (1)

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merri Kiho oma koduköögis.
Merri Kiho oma koduköögis. Foto: Erakogu

Maitsemeel uuris kodurestorani MerMer perenaiselt Merrit Kiholt, et millised on tema ja tema pere argiõhtused road. Ehk et mida ta valmistab toiduks siis, kui (restorani)külalisi parasjagu plaanitud ei ole. Selgus aga, et ega säherdust õhtut naljalt ei leidugi. 

Merriti ja tema kaasa päevad on kodurestoraniga igapäevaselt tihedalt seotud ja nii ei ole nende peres argi- ja pidupäeval tihtipeale suuremat vahet - kui külalistel on pidupäev, saavad sellest tahtmatult osa ka nemad. 

Nii ei ole Merritil enda sõnul olemaski niisugust asja nagu «argine õhtusöök» - selleks lihtsalt pole ajaliseltki võimalust. Ka näib, et sõna «argine» ja Merrit ning tema road ei käi just kuigivõrd kokku.

Merrit rääkis Maitsemeelele, et kõik uued ideed, mis ühel hetkel toiduks realiseeruvad, tuleb tal ensel enne ise järele maitsta. «Nii mekimegi tihtilugu mu järjekordset versiooni pardikoivast või siis mõnest uuest vürtsikast pajaroast, või siis timmime päevade kaupa sinimerekarpide maitseid, et selle roaga tulijaid üllatada,» kõneles Merrit. 

Niisugust asja, nagu «argine» Merrit Kiho peres naljalt ei tuntagi, sest enamasti on toidulaual just needsamad road, mida kodurestorani MerMer külalistelegi pakutakse. 
Niisugust asja, nagu «argine» Merrit Kiho peres naljalt ei tuntagi, sest enamasti on toidulaual just needsamad road, mida kodurestorani MerMer külalistelegi pakutakse. Foto: TAIRO LUTTER / PM/SCANPIX BALTICS

«Aga päris argiõhtutel, kui midagi uut parasjagu leiutada pole vaja, on meie kiireks lemmikuks näiteks köögiviljadega vokitud broilerifilee, tšillised krevetid koorese pastaga või omamere kookosene kalasupp,» loetles Merrit «argiseid" roogi.

Kord paari kuu tagant meeldib Merritile ja tema kaasale valmistada pikalt ahjus küpsenud «notsu triibuliha», mis saab erilise maitse fenkolist ja fenkoliseemnetest.

«On ka õhtuid, mil üleüldse ei viitsigi miskit teha, siis otsin lihtsalt külmkapist taldrikule erinevad juustud, sahvrist toon lisaks kaasa Jaani marineeritud oliivid. Kõik see koos killukese koduleiva ja klaasikese veiniga on ikkagi nauditav õhtusöök,» tunnistas Merrit. 

«Aga desserdi armastajad me ei ole - isegi pannkoogihommikud toimuvad vaid siis, kui noorem õde Medris külla satub ja neid kõigile küpsetab,» muigas ta. 

Vaid killuke kvaliteetset šokolaadi on Merriti kodus kausis ootel. «Seda puhuks, kui nälg magusa järele tõsiselt tuleb,» poetas naine. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles