Südamesõbralik retseptisoovitus: brokoli-kõrvitsa pasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Tippkokk Anni Arro jagab rahvusvahelisest südamenädalast inspireerituna retsepti, mis on südamesõbralik ja sügisene.

Brokoli-kõrvitsa pasta

Kahele inimesele

Koostisosad:

  • 200 grammi täisterapennesid 
  • 150 grammi muskaatkõrvitsat  
  • 300 grammi brokolit 
  • 100 grammi kikerherneid 
  • 100 grammi toorsuitsusinki 
  • 3-4  küüslauguküünt
  • rosmariini
  • peterselli
  • pipart
  • serveerimiseks oliiviõli ja soovi korral parmesani juustu

Valmistamine:

Eemalda brokoli puitunud kand ja eralda õisikud. Keeda õisikuid vees umbes 5 minutit ning nõruta. Lõika kõrvits kuubikuteks ja prae oliiviõlis kuldseks. Lisa hakitud rosmariin ja küüslauk. Prae minutike ja lisa brokoliõisikud ja kikerherned. Vahepeal keeda penned soolvees (minuti võrra vähem kui pakil kirjas) ja nõruta. Vala penned pannile, sega ja lisa vajadusel natuke vett, et pasta jääks mahlasem. Kõige lõpus lisa tükeldatud toorsuitsusink ja hakitud petersell. Maitsesta pipraga, kui tarvis, lisa pisut soola. Serveeri pasta värskelt riivitud parmesani juustuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles