Retseptisoovitus: tervislikuks tuunitud banoffee

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Orgu

Banoffee kook on Inglismaalt pärit suussulav magusroog, mis ilmselt ei jäta kedagi külmaks. Paraku on originaalretseptis kirjeldamatu hulk kaloreid, mistõttu toitumisnõustaja Erik Orgu seda kaalulangetajatele ei soovita ja pakub välja oma retsepti, milles on teatud koostisosad ära vahetanud.

Põhi:

  • 135 g kaerahelbeid
  • 100 g mandleid
  • 4 datlit (peavad olema pehmed ja mitte siirupiga)
  • 4 spl rafineeritud kookosrasva

Segada kõik koostisosad köögikombainis või saumikseriga läbi ja segu suruda ühtlaselt tugevalt ca 25 cm läbimõõduga küpsetusvormi. Küpsetada ahjus 180 kraadi juures ca 15 min või kuni see on kuldpruun. Seejärel tõsta põhi jahtuma.

Karamell:

  • 175 g datleid (kui pole pehmed, siis leota kuumas vees 5-15 min)
  • 100 g mandleid
  • 4 spl vahtrasiirupit
  • vaniljekoor (maitse järgi)
  • 1-3 näpuotsatäit soola
  • 3 spl rafineeritud kookosrasva

Segada kõik koostisosad köögikombainis või saumikseriga ning laotada jahtunud koogipõhjale.

Kate:

  • 3 banaani
  • 300 ml vahukoort
  • 1-2 spl vahtrasiirupit

Viiluta banaanid ja jaota need ühtlaselt karamellile. Vahusta vahukoor ning lisa sellele siis 1-2 spl vahtrasiirupit. Laota segu ühtlaselt banaanidele.

Šokolaadikaste:

  • 1 küps avokaado
  • 20 g toorkakaod
  • 40 g vahtrasiirupit
  • kaneeli

Sega kõik komponendid saumikseriga läbi, pane segu pritskotti ning lase segu ühtlaselt vahukoorele.

Hea oleks lasta koogil seista külmkapis vähemalt tund aega, kindlasti katta kilega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles